Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κουσκούς και πέστο θυμαριού
20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες βάρους 180 γρ. η καθεμία, χωρίς κόκαλο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. κουσκούς χοντρό (το δημητριακό, όχι το ζυμαρικό)
20 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χυμός λεμονιού κατά βούληση, για το σερβίρισμα
Για το πέστο θυμαριού
100 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο για λίγα λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι
τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
50 γρ. (2 συσκευασίες) φρέσκο θυμάρι (χρησιμοποιούμε μόνο τα φύλλα)
150 ml ελαιόλαδο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Πέστο θυμαριού
Για να φτιάξουμε μοσχαρίσιες μπριζόλες με κουσκούς και πέστο θυμαριού, αρχικά χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στον πολυκόφτη που διαθέτουμε, μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα.
Την αφήνουμε κατά μέρος.
Μπριζόλες + κουσκούς
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να βράσει άφθονο νερό και όταν κοχλάσει, ρίχνουμε το κουσκούς.
Μετριάζουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του.
Το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε ξανά στην (άδεια πλέον) κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το μισό πέστο θυμαριού και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο και τις πασπαλίζουμε καλά με αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά σε δυνατή φωτιά ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο μέχρι να κάψει και να καπνίσει.
Ψήνουμε τις μπριζόλες ανά δύο, για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλουμε μέτρια ψημένες, ή για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τις θέλουμε καλοψημένες.
Βάζουμε τις μπριζόλες σε πιάτα και πάνω τους μοιράζουμε το υπόλοιπο πέστο.
Δίπλα τους βάζουμε το κουσκούς.
Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες με κουσκούς και πέστο θυμαριού.
Δείτε επίσης
- Πίτες και τάρτες χριστουγεννιάτικες: 38 αλμυρές συνταγές που θα ζηλέψουν οι καλεσμένοι σας
- Εφορία: Τα SOS για να γλιτώστε έξτρα φόρους πληρώνοντας ηλεκτρονικά – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- ΣΕΤΕ: Τι αποκαλύπτει έρευνα για τον ελληνικό τουρισμό – Τι δηλώνουν οι πολίτες
- Τα Χριστούγεννα μας κάνουν καλό: 10 λόγοι για τους οποίους αξίζει να το… γιορτάσουμε
- Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων
Σχετικά άρθρα
- Πίτες και τάρτες χριστουγεννιάτικες: 38 αλμυρές συνταγές που θα ζηλέψουν οι καλεσμένοι σας
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων