Μοσχάρι γιαουρτλού
Υλικά
800 γρ. ψιλοκομμένο μοσχάρι (χτένι σπάλας ή στρογγυλό)
2 κ.σ. αλεύρι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
1 πρέζα/ες μπαχάρι
1 κ.γ. πελτές
4 ψιλοκομμένες ντομάτες ή 400 γραμ. κονκασέ
1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1 ματσ. σέσκουλα ή λαπάθα ή σπανάκι (χοντροκομμένα)
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ. σκορδόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ρύζι βρασμένο για το σερβίρισμα
Για το μοσχαράκι
Κόβουμε το μοσχάρι με ένα μαχαίρι σε μικρές μπουκιές ή σε λωρίδες.
Το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι (2 κ.σ. γεμάτες).
Το ανακατεύουμε καλά, να ρουφήξει το αλεύρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (χαμηλή) κατσαρόλα και τινάζουμε το κρέας να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε γύρω γύρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 4΄-5΄.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα και 15΄, έως ότου το κρέας να λιώνει στο στόμα.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Για το γιαουρτλού
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. σκορδόλαδο.
Χοντροκόβουμε τα σέσκουλα και τα μαραίνουμε στο σκορδόλαδο για 5΄.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφού τα χόρτα πιουν τα υγρά τους τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, να κρεμώσουν.
Σερβίρουμε χόρτα με γιαούρτι στο πιάτο.
Στη μέση βάζουμε ρύζι άσπρο και από πάνω μοσχάρι με μπόλικη σάλτσα.
Μυστικό
Αλέθουμε στο μπλέντερ 3 σκελίδες σκόρδο με 1 ποτήρι ελαιόλαδο.
Το βάζουμε σε βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το σκόρδο κάθεται κάτω και συγχρόνως αρωματίζει το λάδι.
Παίρνουμε κουταλιές από το λάδι για να αρωματίσουμε τα φαγητά.
Δείτε επίσης
- Aκτοπλοϊκά εισιτήρια: Έρχονται νέες αυξήσεις στις τιμές
- Χριστουγεννιάτικη Πορκετα
- ΕΛΓΑ: Ενεργοποιείται νέα συναλλαγή για τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών
- Tυμπάκι: Πρωτοβουλίες του Δήμου Φαιστού για την αποκατάσταση των πληγέντων
- Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Χριστούγεννα με βροχές και ισχυρούς ανέμους
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο