Μοσχαράκι γιαουρτλού
Υλικά Συνταγής
800 γραμ. ψιλοκομμένο μοσχάρι (χτένι σπάλας ή στρογγυλό)
2 κ.σ. αλεύρι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα μπαχάρι
1 κ.γλ. πελτές
4 ψιλοκομμένες ντομάτες ή 400 γραμ. κονκασέ
1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1 μάτσο σέσκουλα ή λάπαθα ή σπανάκι
χοντροκομμένα
250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ. σκορδόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ρύζι βρασμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Το μοσχάρι γιαουρτλού είναι μία πεντανόστιμη συνταγή.
Το μοσχάρι γιαουρτλού είναι από τα φαγητά που ανασύρει μνήμες, γεύσεις και αρώματα.
Για το μοσχάρι γιαουρτλού, ξεκινάμε με το μοσχαράκι.
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρές μπουκιές ή σε λωρίδες.
Το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι (2 κ.σ. γεμάτες).
Το ανακατεύουμε καλά, να ρουφήξει το αλεύρι.
εσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ (χαμηλή) κατσαρόλα και τινάζουμε το κρέας να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Βάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ροδίζουμε γύρω γύρω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 4΄-5΄.
Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα και 15΄, έως ότου το κρέας να λιώνει στο στόμα.
Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε.
Για το γιαουρτλού
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. σκορδόλαδο.
Χοντροκόβουμε τα σέσκουλα και τα μαραίνουμε στο σκορδόλαδο για 5΄.
Αλατοπιπερώνουμε.
Αφού τα χόρτα πιουν τα υγρά τους τα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά, να κρεμώσουν.
Σερβίρουμε χόρτα με γιαούρτι στο πιάτο.
Στη μέση βάζουμε ρύζι άσπρο και από πάνω μοσχάρι με μπόλικη σάλτσα.
Μυστικό για να φτιάξεις το πιο ωραίο σκορδόλαδο για το μοσχάρι γιαουρτλού
Αλέθουμε στο μπλέντερ 3 σκελίδες σκόρδο με 1 ποτήρι ελαιόλαδο.
Το βάζουμε σε βαζάκι και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Το σκόρδο κάθεται κάτω και συγχρόνως αρωματίζει το λάδι.
Παίρνουμε κουταλιές από το λάδι για να αρωματίσουμε τα φαγητά.
Αν σας άρεσε το μοσχάρι γιαουρτλού, συνοδέυστε το οπωσδήποτε με σπιτικό τζατζίκι!
Δείτε επίσης
- Oι πληρωμές της εβδομάδας
- Kαιρός: “Λευκά Χριστούγεννα” προ των πυλών
- Χειμερινές εκπτώσεις: Πότε κάνουν πρεμιέρα και πόσο θα διαρκέσουν
- Τροχαία ατυχήματα: Μια κορυφή για την Κρήτη που...προβληματίζει
- Λέκκας για τον μεγάλο σεισμό στην Κρήτη: «Δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει»
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο