Μακαρόνια με κιμά αλα...Κρητικά!

Στριφτούδια σε στακοβούτυρο με κιμά απάκι και γραβιέρα Κρήτης
Υλικά
400γρ. στριφτούδια Κρήτης
120γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
1 κουτ. σούπας στακοβούτυρο
Για τον κιμά
300γρ. κιμά ανάμικτο (χοιρινό και μοσχαρίσιο)
200γρ. απάκι
½ σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100ml κρασί λευκό
1 φύλλο δάφνη
1 κόκκος μπαχάρι
Διαδικασία
Κόβετε το απάκι σε μικρά κυβάκια και το αλέθετε στο μούλτι μέχρι να γίνει κιμάς.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί λίγο ρίχνετε το σκόρδο και τον πελτέ. Προσθέτετε τον κιμά και το απάκι και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τη δάφνη και το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο νερό και καλύπτετε με το καπάκι. Αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
Βράζετε τα στριφτούδια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε καλά. Στην ίσια κατσαρόλα όπου βράσατε τα στριφτούδια λιώνετε το στακοβούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτετε τα ζυμαρικά.
Ανακατεύετε καλά με τον κιμά και το τυρί και σερβίρετε. Για επιπλέον φρεσκάδα μπορείτε να γλασάρετε μερικά ντοματίνια και να προσθέσετε λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό.
Δείτε επίσης
- Μαφία της Κρήτης: Τα αρνείται όλα ο φερόμενος ως αρχηγός
- Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην αγορά ακινήτων – Πώς θα φορολογούνται τα εισοδήματα από ενοίκια
- EurobasketQ Στους 8 η Ελλαδάρα με τρομερό Γιάννη! (hl=
- Συντάξεις Οκτωβρίου: Οι ημερομηνίες που θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι
- Ρολά φθινοπωρινά: 8 συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι