Μισός τόνος τρυγημένα σταφύλια έκαναν «φτερά»

mesaralive.gr  05 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μισός τόνος τρυγημένα σταφύλια έκαναν «φτερά»

Δεν πίστευε στα μάτια του ο αγρότης από χωριό του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, όταν πήγε στο αμπέλι που είχε τρυγήσει την προηγούμενη, για να παραδώσει τις κλούβες με τα σταφύλια στον έμπορα και αυτά είχαν κάνει «φτερά».

Άγνωστοι δράστες, είχαν κλέψει τις  κλούβες με τα σταφύλια  που ο αγρότης με κόπο και χρήμα – είχε πληρώσει και εργάτες να τον βοηθήσουν- είχε μαζέψει από την προηγούμενη μέρα. Όπως  λέει ο ίδιος μιλώντας στο mesaralive.gr «η Ένωση δεν παίρνει σταφύλια και γι΄ αυτό το λόγο ψάχνουμε εμπόρους να τα παραλάβουν.  Κόψαμε τα σταφύλια το Σάββατο και την Κυριακή που πήγαμε με τον έμπορα να τα πάρουμε είχαν εξαφανιστεί.   Κλέψανε είκοσι κλούβες γεμάτες κρασοστάφυλα.  Η ζημιά υπολογίζεται σε 500 ευρώ αν βάλει κανείς το κόστος των σταφυλιών, των κλουβών αλλά και τα μεροκάματα που πλήρωσα τους εργάτες για να μαζέψουμε τα σταφύλια».

Ο άνθρωπος εκφράζει την οργή του γι΄ αυτό το γεγονός καταγγέλλοντας ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δεν είναι ο μόνος που έχει πέσει θύμα των κλεφτών στην περιοχή, αφού ενός συγχωριανού του του τρύγησαν  ολόκληρο αμπέλι. «Πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου  και έκανα καταγγελία, δυστυχώς όμως δεν έχω ελπίδα ότι θα βρεθούν οι δράστες… Ο αγώνας του αγρότη από τη φροντίδα του αμπελιού μέχρι να έρθει η ώρα να τρυγήσει είναι μεγάλος. Και έρχεται αυτή η ώρα και ξεκινά άλλος αγώνας. Να βρεις έμπορα να τα κρατήσει… Παρακαλάς τον κάθε έμπορα ιδιώτη να σου κρατήσει το προϊόν και στο τέλος σου κλέβουν και τα σταφύλια… μπορώ να μη νιώθω εξοργισμένος;» λέει ο άνθρωπος και έχει δίκιο…

 

mesaralive.gr  05 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ