Μια βραδιά γεμάτη Κρήτη στην εκδήλωση της «ΔΡΩ» για τη Μαντινάδα

mesaralive.gr  13 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μια βραδιά γεμάτη Κρήτη στην εκδήλωση της «ΔΡΩ» για τη Μαντινάδα

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Κρήτη και στη Μαντινάδα θα είναι αυτή της Δευτέρας 14 Μαΐου, στην εκδήλωση που διοργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Φαιστού ΔΡΩ.

Η  εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 18:30 στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες και πραγματοποιείται από την ΔΡΩ με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης θα περιλαμβάνει μουσική χορό, ανάλυση μαντινάδας από διακεκριμένους μαντιναδολόγους, καθώς επίσης και βραβεύσεις για τον 10  διαγωνισμό μαντινάδας της Εθελοντικής Ομάδας Νεολαίας Φαιστού «ΔΡΩ».

Να υπενθυμίσουμε ότι η  Εθελοντική Ομάδα Νεολαίας Δήμου Φαιστού «ΔΡΩ» στα πλαίσια ανάδειξης και διατήρησης της κρητικής παράδοσης διοργάνωσε  τον 1ο  Διαγωνισμό Μαντινάδας για μικρούς και μεγάλους, με θέμα : «ΜΑΝΑ».

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούσαν να συμμετέχουν με μια έως τρεις μαντινάδες, αδημοσίευτες, γραμμένες στην κρητική ντοπιολαλιά οι οποίες  χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία, διαθέτουν δεκαπεντασύλλαβο, ομοιοκατάληκτο στίχο και έχουν αυτοτελές νόημα.

Να σημειωθεί ότι ο  διαγωνισμός αφορά τρεις ηλικιακές κατηγορίες και συγκεκριμένα 10-13 ετών, 14-16 ετών και
 17 ετών και άνω ενώ στις ς 3 πρώτες θέσεις κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα απονεμηθούν βραβεία στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα  14 Μαΐου , με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

 

mesaralive.gr  13 May, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα