Μητσοτάκης: Τα παιδιά στη Γαύδο θα φοιτούν με τηλεκπαίδευση

  04 February, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Μητσοτάκης: Τα παιδιά στη Γαύδο θα φοιτούν με τηλεκπαίδευση

Η ανάγκη για να βρεθεί λύση στο ανοιχτό θέμα των δύο μαθητών στην ακριτική Γαύδο, που μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκονται δεν εκπαιδεύονται επαρκώς, έστω μέσω της διαδικτυακής διαδικασίας, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ρεπορταζ του ertnews.gr, από το μεσημέρι της Πέμπτης, επικοινώνησε με την μητέρα τους, Έφη Γεωργακά, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με στελέχη του Υπουργείου και τη διαβεβαίωσαν ότι το θέμα λήγει άμεσα και ότι τα παιδιά ξεκινούν άμεσα την τηλεκπαίδευση. Σύμφωνα με την κ. Γεωργακά, χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί της ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμιά άλλη καθυστέρηση. Υπενθυμίζεται ότι, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να δοθεί λύση στο πρόβλημα των παιδιών που θα απορρίπτονταν λόγω απουσιών, αφού η οικογένειά τους, δεν είχε την παραμικρή δυνατότητα μετακίνησης στην Παλαιόχωρα όπου είναι και εγγεγραμμένα, ενώ -σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας- δεν υπάρχει ουδεμία δυνατότητα λειτουργίας Γυμνασίου – Λυκείου στο νησί,.

Τότε, ο κ. Μητσοτάκης, πρόταξε ότι ούτε η Πολιτεία επιδιώκει να ερημώνουν τα ακριτικά νησιά από τον νεανικό πληθυσμό και τις ελάχιστες οικογένειες που έχουν παραμείνει. Έτσι, δεσμεύτηκε ότι θα γίνει κατ’ εξαίρεση ρύθμιση προκειμένου να μπορούν να κάνουν τις σχολικές εργασίες στο σπίτι, μέσα από τηλεκπαίδευση και να μεταβαίνουν στην έδρα του σχολείου για τις γραπτές εξετάσεις.

Και ενώ ο Νίκος και η Κέλλυ περιμένουν την έναρξη των διαδικτυακών μαθημάτων τους, εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση εκπαιδευτικών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι επικοινώνησαν με την οικογένεια και φρόντισαν όλο αυτό το διάστημα να διδάσκουν τα παιδιά μέσω διαδικτύου και μάλιστα αφιλοκερδώς.

Παράλληλα, τα παιδιά ανακάλυψαν την Algorithmics, τη διεθνή διαδικτυακή σχολή προγραμματισμού, που επιτρέπει στα δύο παιδιά να ασχοληθούν με ένα αντικείμενο που πραγματικά τα ενδιαφέρει, τον προγραμματισμό και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μάλιστα η εταιρεία, αναγνωρίζοντας το ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, παρέχει τα μαθήματα εντελώς δωρεάν.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  04 February, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα