Μητσοτάκης: Ο ΟΗΕ μίλησε «ξεκάθαρα και ηχηρά» με το ψήφισμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

https://www.iefimerida.gr/  03 March, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Μητσοτάκης: Ο ΟΗΕ μίλησε «ξεκάθαρα και ηχηρά» με το ψήφισμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Ο ΟΗΕ μίλησε «ξεκάθαρα και ηχηρά», σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σχολίασε το ψήφισμα που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Κ. Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, χαιρέτισε το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών, κάνοντας λόγο για μια έκφραση όχι μόνο «διεθνούς αλληλεγγύης, αλλά άμεση απαίτηση να αποσύρει η Ρωσία αμέσως και πλήρως τα στρατεύματά της».

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού αναφέρει: «Ο ΟΗΕ μίλησε ξεκάθαρα και ηχηρά καταδικάζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτή η ιστορική ψήφος δεν είναι μόνον έκφραση διεθνούς αλληλεγγύης, αλλά άμεση απαίτηση να αποσύρει η Ρωσία αμέσως και πλήρως τα στρατεύματά της. Στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζεται ότι τα Ηνωμένα Έθνη τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ ενός ψηφίσματος που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Παράλληλα, ζητούν την άμεση αποχώρηση των δυνάμεων της Ρωσίας, μετά την παγκόσμια οργή για την εισβολή στην Ουκρανία που καταλήγει σε μια ολοένα και αυξανόμενη απομόνωση της Ρωσίας.

Στην έκτακτη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, 141 από τα 193 κράτη μέλη ψήφισαν υπέρ του ψηφίσματος, 35 απείχαν και πέντε ψήφισαν κατά.

Το ψήφισμα, το οποίο συνυπέγραψαν 94 χώρες, ανέφερε ότι ο ΟΗΕ «καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας». Ακόμη απαιτεί «από τη Ρωσική Ομοσπονδία να σταματήσει αμέσως τη χρήση βίας κατά της Ουκρανίας» και «να αποσύρει αμέσως, πλήρως και άνευ όρων όλες τις στρατιωτικές της δυνάμεις».

Το ψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό, αλλά αποτελεί έκφραση των απόψεων των μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με στόχο την αύξηση της πίεσης στη Μόσχα και τη σύμμαχό της Λευκορωσία.

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

https://www.iefimerida.gr/  03 March, 2022 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα