Μητσοτάκης: Μάστιγα η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών -Υποδειγματική η εξιχνίαση πρόσφατων υποθέσεων

  02 November, 2022 ΑΡΘΡΑ
Μητσοτάκης: Μάστιγα η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών -Υποδειγματική η εξιχνίαση πρόσφατων υποθέσεων

Μάστιγα με πολλές αιτίες που κρύβεται στα σκοτεινά υπόγεια της κοινωνίας και αλλάζει προσωπεία μέσω της ανώνυμη τεχνολογίας, χαρακτήρισε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το φαινόμενο παιδικής κακοποίησης. Μιλώντας σε επιτροπές κατά τη συζήτηση του σχεδίου δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, ο πρωθυπουργός ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η πολιτεία όχι μόνο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της αλλά και της πρόληψης τέτοιων περιστατικών.

«Είναι μάστιγα με πολλές αιτίες, που κρύβεται στα σκοτεινά υπόγεια κοινωνίας που ξέρει να αλλάζει πρόσωπα ή να φορά προσωπεία με ανώνυμη τεχνολογία. Τα τροφοδοτεί η κοινή αδιαφορία και η παρανομία. Στα μάτια πολλών οι κοινωνικές πολιτικές ταυτίζονται με τις παροχές, τα ευάλωτα οικονομικά περιβάλλοντα γίνονται ευάλωτα στην εκμετάλλευση αλλά δεν αυτό αρκεί γι’ αυτό το σχέδιό μας απλώνεται στο πεδίο ενημέρωσης αλλαγής συμπεριφορών», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης άφησε αιχμές στην αντιπολίτευση και κυρίως σε όσους επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την υπόθεση του παιδοβιαστή από τον Κολωνό, λέγοντας: «αποστρέφω το βλέμμα μου από εκείνους που θεωρούν κομματική αρένα το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας. Αυτούς που επί μέρες τολμούσαν να βάζουν πολιτικά πρόσημα σε ανατριχιαστικές πράξεις μέχρι που τους χαστούκισε ο ίδιος ο καθρέφτης. Τους αφήνω στο περιθώριο και τη ντροπή που τους αξίζει. Όσοι σήμερα υπαινίσσονται ευθύνες του συστήματος, υπήρξαν οι ίδιοι το σύστημα στο χθες. Τότε μάλιστα μείωσαν τις ποινές. Το απόστημα έσπασε, οι σπείρες της φρίκης εξαρθρώνονται η τιμωρία θα είναι σκληρή», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την συνδρομή όλων των πολιτικών δυνάμεων με προτάσεις για την στήριξη του εθνικού σχεδίου προκειμένου να σταλεί ένα σημαντικό μήνυμα.

«Υποθέσεις που έρχονται από το παρελθόν όπως αυτή των Πετραλώνων, αποδεικνύουν ότι το κύτταρο της οικογένειας κάποιες φορές σαπίζει από ανάξιους γονείς- τέρατα. Πέρα από μέτρα και πολιτικές όλοι και όλες αποκτούμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης στη προσπάθεια, δίνοντας δυναμικό περιεχόμενο με τις αρχές και αξίες μας», πρόσθεσε με νόημα και κατέληξε: « οφείλουμε να θωρακίσουμε ως βουλευτές την επόμενη γενιά με μια θεσμική ασπίδα που ποτέ δεν είχε, ένα πλαίσιο δράσης για τη προστασία των παιδιών από κακοποίηση σεξουαλική. Σήμερα με παρατηρήσεις και προτάσεις και αύριο με τη κατάθεση των δυνάμεών μας, ώστε οι φιλόδοξοι στόχοι του να γίνονται πράξη σε κάθε επίπεδο».

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  02 November, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα