Μηχανήματα για βοήθεια ζητά ο Δήμος Φαιστού

cretalive.gr  13 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μηχανήματα για βοήθεια ζητά ο Δήμος Φαιστού

Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση σημειώνονται από το πρωί σε πολλές περιοχές της Κρήτης, καθώς η κακοκαιρία "Βικτώρια" έχει επηρεάσει τις τελευταίες ώρες το νησί.

Ήδη καταγράφονται προβλήματα στο δήμο Φαιστού, σε διάφορους οικισμούς με αιχμή τις Μοίρες και τα Καπαριανά. Ο δήμος έχει ζητήσει μηχανήματα από την Περιφέρεια Κρήτης προκειμένου να διαμορφωθούν περάσματα για να φεύγουν τα νερά της βροχής, καθώς ήδη η πρώτη μπόρα έδειξε τις αδυναμίες.


Όπως είπε στο Cretalive ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο στόχος είναι ο δήμος να είναι έτοιμος, αναμένοντας τη δεύτερη μπόρα από τις 14.00 και μετά και κυρίως τα μεσάνυχτα.
Στο μεταξύ απομακρύνθηκαν από τα σχολεία του Δήμου Φαιστού οι μαθητές λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Με απόφαση του δημάρχου, λίγο μετά τις 11:30 τα σχολεία έκλεισαν καθώς υπήρξε ανησυχία λόγω της νεροποντής.

 

Και στην περιοχή του Τυμπακίου είχαμε ισχυρές καταιγίδες αλλά και έντονη χαλαζόπτωση, η οποία φαίνεται πως έχει προκαλέσει ζημιές σε καλλιέργειες.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Νίκο Λαγουδάκη, είχαμε αντλήσεις υδάτων σε τέσσερις περιπτώσεις σε Τυμπάκι και Φανερωμένη.

 

cretalive.gr  13 November, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα