Μεζέδες, η επιτομή της πολίτικης κουζίνας: 11 μερακλίδικες συνταγές

Σε ένα παλιό, αλλά ανακαινισμένο ρωμαίικο σπίτι του Καντίκιοϊ, με ξύλινα πατώματα και θέα στο λιμάνι, η Μαίρη Συμεωνίδου-Τσεβίκ έχει στήσει το ορμητήριό της, το Mezedaki Akademi. Εδώ, με την ομάδα της, ετοιμάζει τα πιο χαρακτηριστικά μεζεδάκια της πολίτικης κουζίνας κατά παραγγελία, για γιορτές και εκδηλώσεις, και παραδίδει μαθήματα του πολίτικου μεζέ. Μια σχολή για μεζεδάκια. «Μόνο μεζεδάκια;» τη ρωτάω. «Ναι, μόνο μεζεδάκια», απαντά και με οδηγεί στη σάλα του πρώτου ορόφου, όπου ένα μακρύ τραπέζι έχει στρωθεί με τα καλά του τραπεζομάντιλα και σερβίτσια, γεμάτα με χαρακτηριστικούς πολίτικους μεζέδες. Ταραμοσαλάτα, τσιροσαλάτα, λαχανοντολμάδες λαδεροί γεμιστοί με μύδια, αρμένικο τοπίκ, αρναούτ τζιγερί, φάβα, μελιτζανοσαλάτα. Στους τοίχους του δωματίου δεκάδες κορνιζαρισμένα άρθρα της σε τουρκικά έντυπα για την πολίτικη κουζίνα και τους μεζέδες της, βραβεία, εξώφυλλα των 12 βιβλίων της, στην τουρκική γλώσσα, για τον ελληνισμό της Πόλης και την κουζίνα του.
Δείτε επίσης
- Καιρός: Μέχρι πότε θα διαρκέσει η “ψυχρή εισβολή”-Αναλυτική πρόγνωση
- Εύσημα από...ΔΝΤ για την Ελλάδα
- Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Η «αδήλωτη» αιτία θανάτου που προκαλεί εκατοντάδες απώλειες
- Αδυνάτισμα: Να περιορίζουμε ή όχι τις θερμίδες καθημερινά;
- ExxonMobil: Νέα παράταση από την ΕΔΕΥΕΠ για τις έρευνες υδρογονανθράκων στα «Δυτικά της Κρήτης»