Μεταφορικό ισοδύναμο - Συνεχιζεται η αδικία

  14 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Μεταφορικό ισοδύναμο - Συνεχιζεται η αδικία

 Τα σοβαρά προβλήματα που αδιάκοπα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι του Ηρακλείου, όπως και το μεταφορικό ισοδύναμο, με στόχευσή τους την πλήρη ένταξη της Κρήτης σε αυτό, μέσω της οποίας θα επιτραπεί στις επιχειρήσεις του νησιού να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, απασχόλησαν τη σύσκεψη που έγινε χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΒΕΝΗ πραγματοποίησαν χθες σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τον αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Αντώνη Παπαδεράκη.

 

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον ο κ. Παπαδεράκης κατανόησε την ανάγκη των επαγγελματοβιοτεχνών να δοθεί βαρύτητα στην τεχνολογική και ψηφιακή αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και στις ανάγκες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, μέσω της οποίας θα ωφεληθούν σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους.

Από την εποικοδομητική αυτή συζήτηση δε θα μπορούσε να λείπει το θέμα που αφορά στο χωροταξικό για το θέμα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, καθώς επίσης και το θέμα του παραεμπορίου και της παραοικονομίας, όπου με την παράθεση γεγονότων και προτάσεων από την πλευρά της ΟΕΒΕΝΗ δόθηκε το ακριβές μέγεθος του φαινομένου αυτού και οι ακραίες επιπτώσεις που δυστυχώς επιφέρει.

Δέσμευση από μεριάς του κ. Παπαδεράκη υπήρξε για την καταγραφή και τη μελέτη όλων όσων του παρουσιάστηκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη, δίδοντας την προσήκουσα σημασία και τονίζοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι και η συνεχής επικοινωνία των επαγγελματιών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αμφότεροι συμφώνησαν ότι η χθεσινή σύσκεψη ήταν η αφετηρία μιας σειράς συναντήσεων και κοινών δράσεων με την Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα στο σύνολό της με τον καλύτερο και πιο ουσιαστικό τρόπο.

 

  14 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα