Μεσογειακή τάρτα με κοτόπουλο
Υλικά
1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού
4 κουτ. σούπας ε. π. ελαιόλαδο
400γρ. φιλέτο στήθοςκοτόπουλου σε κομματάκια
2/3 φλιτζανιού γάλα
3 αβγά
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200γρ. φέτα θρυμματισμένη
8 μικρά μπουκετάκια μπρόκολο, ζεματισμένα
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα πάπρικα
10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα και λαδώνουμε καλά μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 26-28 εκ. Βγάζουμε τη ζύμη κουρού από την κατάψυξη και την αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου. Στρώνουμε το φύλλο, πιέζοντας με τα δάχτυλα και καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα τυριά, τα μπουκετάκια του μπρόκολου κομμένα στη μέση κάθετα, τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και την πάπρικα, λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη, μοιράζουμε τις ελιές ολόκληρες και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και η επιφάνεια της τάρτας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης
- YΠΑΑΤ: Παράταση των μέτρων για την ευλογιά των προβάτων
- Κρεατόπιτες: 18 πλούσιες και χορταστικές πίτες, καθημερινές και γιορτινές
- “H κρητική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης με “μπροστάρη” τον τουρισμό”
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Αναμένονται πλημμύρες στην Κρήτη»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώνονται οι πληρωμές για αγρπεριβαλλοντικά καιβιολογική γεωργία