Μεσαρίτικη διαμαρτυρία ενάντια στην κακοποίηση- δηλητηρίαση ζώων

mesaralive.gr  15 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Μεσαρίτικη διαμαρτυρία ενάντια στην κακοποίηση- δηλητηρίαση ζώων

Οργανώνονται στη Μεσαρά οι φιλόζωοι σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο.

Δεν είναι λίγα τα περιστατικά δηλητηρίασης ζώων  τόσο στο Τυμπάκι όσο και στις Μοίρες. Στο Τυμπάκι οι Εθελοντές Φιλόζωοι Τυμπακίου κάνουν εξαιρετική δουλειά πάνω στον τομέα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ενώ δρουν καίρια στις περιπτώσεις δηλητηρίασης αδέσποτων, κάθε φορά που θα καλεστούν. Μάλιστα πρωτοβουλίες σαν αυτή που πήραν την περασμένη εβδομάδα είναι άξια συγχαρητηρίων.

Συγκεκριμένα  λόγω της έξαρσης του φαινομένου δηλητηρίασης αδέσποτων από φόλες, η Φιλοζωική Οργάνωση Mesara Cares και οι του Τυμπακίου, έφεραν ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί  αναζήτησης δηλητηριασμένων δολωμάτων, προκειμένου να συγκεντρωθούν αρκετά ενοχοποιητικά στοιχεία για να τιμωρηθούν οι δράστες. Όπως ενημερώνουν οι Εθελοντές Φιλόζωοι Τυμπακίου, «το σκυλί όχι μόνο κατάφερε να εντοπίσει παλιότερα υπολείμματα φόλας αλλά βρήκε και νέα δολώματα δυστυχώς με νέα θύματα.

Όμως, έχοντας πλέον πολλές απτές αποδείξεις τόσο πτωμάτων όσο και δολωμάτων μπορούμε να κινηθούμε νομικά με βάση τους υπόπτους, που μας υπέδειξε το υπέροχο σκυλί, και τις καταθέσεις που πήρε η αστυνομία από μάρτυρες. Όλα θα πάρουν το δρόμο τους ,όπως έπρεπε να γίνει καιρό τώρα. Να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Νηστικάκη με το σκυλί του, τον Κυνηγητικό Σύλλογο Τυμπακίου καθώς και την Αστυνομία για την άμεση ανταπόκριση τους. Όσες φόλες και να βάζετε, θα είμαστε εκεί να σώζουμε» αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση των Φιλόζωων του Τυμπακίου.

 

Διαμαρτυρία 

Σήμερα έγινε γνωστό ένα κάλεσμα για διαμαρτυρία στην πλατεία των Μοιρών σχετικά με την κακοποίηση και δηλητηρίαση ζώων σε Μοίρες και Τυμπάκι. Το κάλεσμα αναφέρει «Διοργανώνουμε  διαμαρτυρία στη πλατεία Μοιρών σχετικά με κακοποίηση και δηλητηρίαση ζώων που διεξήχθη στις Μοίρες και στο Τυμπάκι τις 2 τελευταίες εβδομάδες. Θα συγκεντρωθούμε στην κεντρική πλατεία Μοιρών στις 12:00 μ.μ. Σάββατο, 17, Σεπτεμβρίου, 2016 και θα προχωρήσουμε στο κεντρικό δρόμο μέχρι τη πλατεία Ηρώων. Η εκδήλωση θα διαρκέσει μέχρι τις 13:00 μμ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα κρατάμε πανό και θα μοιράζουμε ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων και κακοποίηση ζώων.
Καθένας που υποστηρίζει την ιδέα ότι τα προβλήματα με τα αδέσποτα πρέπει να επιλυθούν σύμφωνα με τους νόμους και όχι με τη χρήση δηλητηρίων, να συμμετάσχει στη διαδήλωση!».

 

mesaralive.gr  15 September, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ