Μεσαρα:Ξεκινάει η δίκη για την υπόθεση Φανουράκη

  21 October, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρα:Ξεκινάει η δίκη για την υπόθεση Φανουράκη

Έφθασε η ώρα της δίκης στην πολύκροτη υπόθεση του βαρύτατου τραυματισμού από σφαίρα στο κεφάλι του 30χρονου, σήμερα, Νίκου Φανουράκη, από τη Γαλιά Μεσσαράς. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει προσδιοριστεί για την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου (Νεάπολη) και στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει ένας 23χρονος συντοπίτης του θύματος, έγκλειστος στις φυλακές Χανίων, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο Νίκος Φανουράκης, όπως είναι ήδη γνωστό, είχε βρεθεί ξημερώματα της 3ης Αυγούστου του 2023, χωρίς τις αισθήσεις του, στο αυτοκίνητο του που είχε εκτραπεί στο πρανές, δεξιά του οδοστρώματος, στο δρόμο Τυμπακίου-Μοιρών. Αρχικά, θεωρήθηκε ότι είχε σημειωθεί τροχαίο, πολύ γρήγορα όμως η εκδοχή αυτή ανατράπηκε λόγω …ευρήματος. Όταν διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του, και υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, εντοπίστηκε η ύπαρξη ξένου σώματος εντός του εγκεφάλου που προσομοίαζε με βλήμα.

Ο Νίκος είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και μάλιστα το τραύμα ήταν «τυφλό». Στην πορεία των ερευνών προέκυψε  ότι είχε δεχθεί σφαίρα  εν κινήσει από 23χρονο σήμερα συντοπίτη του μετά από παρεξήγηση για ασήμαντη αφορμή. Για μία προσπέραση! Ο Νίκος Φανουράκης προπορευόταν με το αυτοκίνητο του και φέρεται να κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα. Ο 23χρονος θέλησε να προσπεράσει και θεώρησε ότι ο προπορευόμενος οδηγός του έκλεινε σκοπίμως το δρόμο για να μην τον αφήσει να περάσει μπροστά.

Μέσα από τη δικογραφία προκύπτει με σαφήνεια ότι οι δύο νεαροί, ο παθόντας και ο κατηγορούμενος, δεν είχαν προηγούμενα μεταξύ τους ώστε να φθάσουν σε αυτό το σημείο. Όλα δείχνουν ότι το ασύλληπτο περιστατικό συνέβη επειδή έτυχε να «συναντηθούν» εν κινήσει μεταμεσονύκτιες ώρες. Για αρκετά μερόνυχτα οι γονείς του 30χρονου ξημεροβραδιάζονταν έξω από τη ΜΕΘ του Βενιζελείου. Η ζωή του κρεμόταν από μία κλωστή. Στις 7 Αυγούστου ξεκίνησε η σταδιακή αφύπνιση του. Στις  8 Σεπτεμβρίου ο Νίκος πήρε εξιτήριο. Ακόμα και οι γιατροί έκαναν λόγο για θαύμα!

Ο νεαρός δράστης του πυροβολισμού,  σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κρυβόταν για 20 ημέρες. Από μέρους της τοπικής ΕΛ.ΑΣ είχαν γίνει αλλεπάλληλες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του σε διάφορες περιοχές της Κρήτης. Βορίζια, Μυλοπόταμο, Σφακιά… Τελικά παραδόθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου στις 23 Αυγούστου, συνοδευόμενος από φιλικό πρόσωπο της οικογένειας του. Λίγα 24ωρα  μετά οδηγήθηκε στη φυλακή καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Αρνήθηκε  ότι είχε ανθρωποκτόνο δόλο και πρόβαλε τον ισχυρισμό ότι ήθελε να εκφοβίσει το θύμα προκειμένου να το αποτρέψει, όπως είπε,  από το να πέσει με το αυτοκίνητο κατά πάνω του.

 

Δείτε επίσης

    Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
  21 October, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα