Μεσαρά: Τραγικές εικόνες στο δρόμο έξω από το τούνελ Απομαρμά (φωτο+ βίντεο)

neakriti.gr  27 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Τραγικές εικόνες στο δρόμο έξω από το τούνελ Απομαρμά (φωτο+ βίντεο)

Πριν ακόμα παραδοθεί και επίσημα στην κυκλοφορία το νέο τμήμα του κάθετου οδικού άξονα Ηράκλειο - Μεσσαρά, παρουσιάζει μία τραγική εικόνα έξω από το τούνελ Απομαρμά, εικόνα που αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες του neakriti.gr.

Μεγάλες καθιζήσεις έχουν σχηματιστεί λόγω των κατολισθήσεων, κατάσταση η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί με την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων.

Οι πρώτες ρωγμές παρουσιάστηκαν στα τέλη του 2013 και σε ένα μήκος περίπου 30 μέτρων, πριν ολοκληρωθεί η παράδοση του επίμαχου τμήματος. Ακολούθησαν εργασίες αποκατάστασης, ωστόσο πριν από ενάμιση χρόνο παρουσιάστηκαν νέα προβλήματα, με ρωγμές των οποίων το πάχος έχει μεγαλώσει, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Πέρα από τις ρωγμές σε τμήματα του οδοστρώματος, παρουσιάζονται ρωγμές και στα πρανή. 


Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίμαχο σημείο έχει κατασκευαστεί επίχωμα ύψους 35 μέτρων. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περιοχή όπου καταγράφεται μια γενικότερη αστάθεια λόγω των εδαφών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, παρακολουθεί το φαινόμενο ενώ από τις αρχές Ιανουαρίου έδωσε σχετική εντολή προς τον εργολάβο προκειμένου να αποκαταστήσει το επίμαχο τμήμα με ασφαλτικό. Ωστόσο, δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ πριν λίγες μέρες ο ΟΑΚ έδωσε για ακόμη μία φορά σχετική εντολή προς τον εργολάβο.


Αναφορικά με το τούνελ Απομαρμά, αρκετοί οδηγοί εξακολουθούν να κυκλοφορούν στο σκοτεινό τούνελ το οποίο δεν έχει δοθεί στη κυκλοφορία, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται. 

Αν και υπάρχει η σχετική σήμανση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οδηγοί δεν φαίνεται να συμμορφώνονται στη προσπάθεια τους να κερδίσουν χρόνο στον τελικό προορισμό τους.

 

neakriti.gr  27 September, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα