Μεσαρά: Σύλληψη για απάτη σε βάρος ιερέα

Εξιχνιάστηκε χθες (11.04.2024) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, υπόθεση απάτης σε βάρος ιερέα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άντρα ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε ο ημεδαπός κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο έως το Δεκέμβριο 2023, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, κατάφερε να αποσπάσει από τον ιερέα, συνολικά περίπου το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ.
Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού προέκυψε ότι ο δράστης τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο 2021 με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος προσεγγίζοντας πολίτες και ιερείς δια ζώσης ή τηλεφωνικά με τον ίδιο τρόπο δράσης, είχε αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου και συνελήφθη.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.
Δείτε επίσης
- “Υπέρ της ισόρροπης ανάπτυξης και της οδικής διασύνδεσης με το νέο Αεροδρομιο Καστελλίου”
- Έναρξη των δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας
- Συνέντευξη- I. Μανιαδάκης: «Το Τυμπάκι ξανά στη θέση που του αξίζει»
- Φωτιά σε ενοικιαζόμενα στον Λέντα
- Πολιτιστικός Σύλλογος Τυμπακίου: Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Καρναβάλι Δήμου Φαιστού 2026!