Μεσαρά: Συλλήψεις για καλλιέργεια κανναβης και οπλοκατοχή

  21 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Συλλήψεις για καλλιέργεια κανναβης και οπλοκατοχή

Στη σύλληψη τριών ημεδαπών με την κατηγορία της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και παραβάσεων νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων στο Ηράκλειο προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι Αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 3 κιλά κάνναβης, 9 δενδρύλλια κάνναβης και σπόροι κάνναβης.

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, όπλο, φυσίγγια και κινητά τηλέφωνα.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, σήμερα (21.08.2023) το πρωί οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μεσαράς σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε εντός κοίτης ποταμού με φυσική κάλυψη από πυκνή βλάστηση καλαμιών μία φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από 9 δενδρύλλια κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν επιμελώς ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2,5 μέτρα τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν να μεταβαίνουν δυο ημεδαποί και να προβαίνουν σε καλλιεργητικές εργασίες και συνελήφθησαν.

Ακολούθησαν έρευνες στις οικίες τους και στην οικία έτερου ημεδαπού, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

•              3 κιλά και 68 γραμμάρια κάνναβης,

•              Πιστόλι με γεμιστήρα,

•              512 φυσίγγια,  

•              Ζυγαριά ακρίβειας,  

•              2 συσκευές κινητών τηλεφώνων,

•              Ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου,

•              Το χρηματικό ποσό των 225 ευρώ ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες και

•              σπόροι κάνναβης.

Επίσης κατασχέθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης εγκλήματος.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.  

 

  21 August, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα