Μεσαρα: Νέα αναβολή για την υπόθεση του φονικού στις Μοίρες

  20 March, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρα: Νέα αναβολή για την υπόθεση του φονικού στις Μοίρες

Για μια ακόμα φορά αναβλήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, η εκδίκαση της υπόθεσης για την αιματοχυσία στις Μοίρες, τον Ιανουάριο του 2020. Πρόκειται για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του 79χρονου Κώστα Χατζάκη. Η νέα αναβολή δόθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 79χρονος Κώστας Χατζάκης εκτελέστηκε από τον εν διαστάσει σύζυγο της νοικάρισσας του, τον οποίο ούτε καν γνώριζε. Το βράδυ εκείνο από θαύμα δεν υπήρξαν και άλλοι νεκροί καθώς ο 54χρονος δράστης, πρώην γυμναστής, αφού σκότωσε τον άτυχο ηλικιωμένο στη βεράντα του σπιτιού του, πυροβόλησε και τραυμάτισε την σύζυγο του θύματος, ενώ άνοιξε πυρ κατά πέντε ανήλικων αγοριών που έπαιζαν αμέριμνα play station και ξαφνικά έτρεχαν να προστατευθούν αγωνιωδώς από τις σφαίρες.

Η σύζυγος, η οποία στεκόταν δίπλα στον 79χρονο, γλίτωσε στο παρά πέντε, χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξε το ανήλικο τότε εγγόνι τους. Το παιδί βλέποντας την εκτέλεση του παππού του, πρόλαβε να σπρώξει την γιαγιά του μέσα στο σπίτι και να κλείσει την πόρτα.

Το  πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο, πατέρα τριών παιδιών, για την αιματοχυσία που προκάλεσε. Δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον καταδίκασε σε ισόβια και 33 χρόνια κάθειρξης (από τα 33 τα εκτιτέα είναι 20) για τη δολοφονία του άτυχου Κώστα Χατζάκη, την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος της συζύγου του θύματος  αλλά και των ανήλικων παιδιών.

 

  20 March, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα