Μεσαρά: Μια αληθινή φιλία που «άνθισε» στην Πεδιάδα

cretalive.gr  24 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Μια αληθινή φιλία που «άνθισε» στην Πεδιάδα

Το πηγαίο κι αυτονόητο υψηλό αίσθημα φιλοξενίας ενός νεαρού Κρητικού, τα υπέροχα τοπία στην πεδιάδα της Μεσσαράς στους πρόποδες των Αστερουσίων, και η αυθεντική παραδοσιακή κουλτούρα της Κρήτης σαγήνευσαν ένα ζευγάρι Ολλανδών, δημιουργώντας μία πολύ δυνατή και αληθινή φιλία!

Ένα δεσμό τόσο ισχυρό, που λογίζεται πια ως... οικογενειακός -οι φίλοι εξάλλου είναι οι συγγενείς που επιλέγουμε!

Μια σχέση αγάπης και αλληλοεκτίμησης, που κατάργησε την απόσταση... κι ενισχύεται καθημερινά! Και σ' αυτό το τελευταίο οφείλουμε να (υπερ)τονίσουμε την απαραίτητη συμβολή των social media! Διότι, στην εποχή μας το ρητό που λέει «μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται», τείνει να καταργηθεί για όσους θέλουν πραγματικά να διατηρήσουν επαφές με ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, όσο μακριά κι αν βρίσκεται!

Δύο Βορειοευρωπαίοι οι οποίοι λάτρεψαν τόσο πολύ την Κρήτη! Σε τέτοιο βαθμό που κάθε καλοκαίρι γίνονται... Κρητικοί, επισκεπτόμενοι σταθερά το νησί και συμμετέχοντας στις καθημερινές θερινές ασχολίες των ανθρώπων της μεσσαρίτικης γης!

«Θέλουμε να ζήσουμε μία καθημερινότητα όπως τη δική σας»

Ο Νικήτας Αρφανάκης γνώρισε την Britt και τον Daniel πριν δύο χρόνια. «Είχαν έρθει για να φάνε στη ταβέρνα μας στη Λούκια», μας λέει. «Θα έμεναν για 15 μέρες σε ένα κοντινό ξενώνα αγροτουρισμού», συμπληρώνει.

Μια περαστική (ευτυχώς) αναποδιά στάθηκε αφορμή για να έρθουν πιο κοντά! Άλλωστε, κάπως έτσι γεννιούνται τα έντονα συναισθήματα, που φέρνουν δυνατές φιλίες και μεγάλους έρωτες: «Την τρίτη ημέρα η Britt είχε ένα μικρό πρόβλημα υγείας», μας διηγείται ο Νικήτας και συνεχίζει: «Με ρώτησαν αν μπορώ να τους βοηθήσω βρίσκοντας τους κάποιο γιατρό.Έτσι απλά τους έστειλα στο φαρμακείο στο διπλανό χωριό. Τους είπα να αναφέρουν το όνομά μου, αν αισθάνονταν άβολα, ότι τους έστειλα δηλαδή εγώ εκεί».

Κι έτσι ξεκίνησαν όλα: «Από τότε με θεώρησαν οικογένεια τους! Αρχίσαμε να έχουμε μια ανιδιοτελή σχέση. Τους πήγα σε γλέντια κρητικά,θάλασσες,ποτίσαμε ελιές, βγήκαμε βόλτα με φίλους μου,τους ξενάγησα στη περιοχή μας και στις εκκλησίες μας. Τους πήρα σε γάμο,στον οποίο έβαλαν κι οι ίδιοι το καθιερωμένο «φακελάκι»! «Θέλουμε να ζήσουμε μία καθημερινότητα όπως τη δική σας», μου ζήτησαν, κι εγώ τους την πρόσφερα!».

Οι βάσεις της φιλίας τους μπήκαν πρόπερσι. «Το περασμένο καλοκαίρι ήρθαν δύο φορές από 10 μέρες. Πλέον θέλουν να έρχονται μόνο στη περιοχή μας,επειδή είμαι εγώ εκεί», μας αναφέρει ο Νικήτας Αρφανάκης.

Κλάματα, δώρα και ανταπόδοση!

Η Britt και ο Daniel κάθε φορά που αναχωρούσαν από την Κρήτη για την πατρίδα τους, το έκαναν με δάκρυα στα μάτια, δεχόμενοι τα δώρα του Κρητικού φίλου τους: «Με το που έφευγαν τους έδινα λάδι,κρασί,τυρί,αλάτι. Κι έκλαιγαν όταν αποχαιρετιόμασταν.....».

Το ζευγάρι των Ολλανδών, πριν δύο μήνες, αποφάσισε να ανταποδώσει την φιλοξενία στον Νικήτα: «Για να με ευχαριστήσουν για όλα αυτά που τους προσφέρω, όπως είπαν οι ίδιοι -αν και εγώ τα κάνω με τη καρδιά μου χωρίς να περιμένω ανταπόδοση- θέλησαν να μου κάνουν ένα δώρο για τα γενέθλια μου.Έτσι μου έκαναν δώρο αεροπορικά εισιτήρια για Ολλανδία και διαμονή στο σπίτι τους». 

 

cretalive.gr  24 December, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα