Μεσαρά: Κουτσουρεμένες οι επιδοτήσεις που μπηκαν στους λογαριασμούς

Και στην Μεσαρά, υπάρχουν αγρότες που είδαν τις επιδοτήσεις «κουτσουρεμένες», με άλλο ποσό να υπολογίζουν ότι θα λάβουν και άλλο να λαμβάνουν τελικά.
Συνολικά από τους 648.166 υπέβαλαν αίτηση για την ενιαία ενίσχυση, εκ των οποίων οι 596.180 είναι δικαιούχοι. Υπαρχουν όμως και 66.218 που ανήκουν σε συνολικά 8 κατηγορίες αγροτών, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν λάβει ένα ευρώ γιατί είναι σε εκκρεμότητα οι υποθέσεις τους. Πρόκειται για αγρότες, στους οποίους δεν ταυτοποιήθηκαν τα δηλωθέντα στοιχεία, εκκρεμεί η ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων μεταβίβασης δικαιωμάτων, δεν πληρούν το κριτήριο του ενεργού γεωργού ή δικαιούνται ποσό βασικής ενίσχυσης μικρότερο των 250 ευρώ.
Μια ακόμη βασική αιτία όμως είναι και οι εκκρεμότητες που απορρέουν από τους δασικούς χάρτες και επηρεάζουν το τελικό ποσό της ενίσχυσης.
Σημειώνεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης, το σύνολο της «πράσινης ενίσχυσης» και της ενίσχυσης για τους νέους αγρότες αλλά και ολόκληρο της βασικής σε όποιους παραγωγούς το δικαιούμενο ποσό ήταν κάτω των 250 ευρώ.
Δείτε επίσης
- A1 EΠΣΗ: Ισόπαλο το ντέρμπι στο Τυμπάκι-Τα αποτελέσματα
- Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου: επίσκεψη στο Α.Τ. Φαιστού
- Νέα ώθηση στην πρωτοβουλία για την επανασύσταση του Δήμου Τυμπακίου
- A1 EΠΣΗ: Εκτός έδρας τεσσάρα για τον ΑΟΤ-Τα αποτελέσματα
- Επιτροπή Διοίκησης-Λειτουργίας&Συντήρησης Φράγματος Φανερωμένης:Απολογισμός αρδευτικής περιόδου 2025