Μεσαρά: Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία

  30 September, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Μεσαρά: Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στη γεωργία

"Οι νότιες περιοχές της Κρήτης, γενικότερα, εμφανίζουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις"

Ενημερωτική συνάντηση με θέμα «ADAPT2CLIMA – Προσαρμογή στην Επίδραση της Κλιματικής Αλλαγής στη Γεωργία των Νησιών της Μεσογείου, του Χρηματοδοτικού Πλαισίου LIFE» πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η συνάντηση διεξήχθη την Δευτέρα το πρωί, στην αίθουσα «Καρούζου» του Επιμελητηρίου.

"Είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που υλοποιούμε κι αφορά την προσαρμογή στις επιπτώσεις από την Κλιματική Αλλαγή", ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, αρμόδιος για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή θέματα, Γιώργος Αλεξάκης. "Η Περιφέρεια Κρήτης μαζί με το Αστεροσκοπείο Αθηνών συνεργάζονται για αυτό το πρόγραμμα, προκειμένου να μελετήσουν ακριβώς τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στον πρωτογενή τομέα. Έχουμε επιλέξει για το νησί μας δύο περιοχές. Η πρώτη είναι η περιοχή της Μεσσαρας και η δεύτερη είναι τα Χανιά" επισήμανε ο ίδιος.

"Σκοπός του online προγράμματος είναι να βοηθήσει τους αγρότες, τους γεωργούς και τους εμπλεκόμενους φορείς στη λήψη αποφάσεων όσον αφορά το σχεδιασμό για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή" είπε την ίδια ώρα ο επιστημονικός συνεργάτης από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Ιωάννης Λεμήσιος ενώ όπως τόνισε "Οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής είναι πιο σημαντικές στον τομέα της Μεσσαρας, λόγω της ξηρασίας. Οι νότιες περιοχές της Κρήτης, γενικότερα, εμφανίζουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις".

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

  30 September, 2019 ΑΓΡΟΤΙΚΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα