Μελόπιτα με ανθότυρο

15' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 8-10
500 γρ. ανθότυρο νωπό, ανάλατο
30 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μέλι
3 αυγά μεσαίου μεγέθους
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σκεύος
λίγο βούτυρο αγελαδινό + λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Για το γαρνίρισμα
μέλι και ξηροί καρποί της αρεσκείας μας
Διαδικασία
Για την μελόπιτα ξεκινάμε και σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 εκ. και το πασπαλίζουμε καλά και παντού με το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
Γαρνίρουμε το γλυκό, όπως είναι καυτό, με μέλι και ξηρούς καρπούς.
Δείτε επίσης
- Πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην Κρήτη - νέο κύμα από βδομάδα
- Νέα διάσωση μεταναστών νότια της Γαύδου
- Εκδηλώσεις συλλόγων: Γάμοι, βαφτίσεις, Πάσχα με catering
- Η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο χωρίς δημόσια Παιδοψυχιατρική Κλινική
- Ινδία – Πακιστάν: Μεγάλη κλιμάκωση με εκατέρωθεν επιθέσεις σε πολλά μέτωπα