Μεγάλος σεισμός στα Χανιά-Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Ο Ευθύμιος Λέκκας καθηγητής τεκτονικής και εφαρμοσμένης γεωλογίας μίλησε για τον σεισμό 5,3 Ρίχτερ σεισμό νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων.
«Θα μπορούσε να είναι ο κύριος σεισμός, αλλά έχουμε κάποιες επιφυλάξεις.
Μελετάμε και τα υπόλοιπα δεδομένα, για να είμαστε σίγουροι. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί τα επόμενα 24ωρα», εξήγησε σχετικά με τον πρωινό ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων, ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής τεκτονικής και εφαρμοσμένης γεωλογίας, πρόεδρος του ΟΑΣΠ.
Μιλώντας στο «Open», ανέφερε πως ο σεισμός σημειώθηκε αρκετά μακριά από την ξηρά, απέχει πολύ από το να προκαλέσει επιπτώσεις, ωστόσο έγινε αισθητός στην περιοχή. Όπως είπε, ουσιαστικά είναι μια συνέχεια της αυξημένης σεισμικότητας που παρατηρείται στην περιοχή το τελευταίο 24ωρο, με μικρότερους σεισμούς, από 2,5 έως 4,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.
Είναι μια περιοχή αρκετά ενεργή, τεκτονική, που έχει δώσει στο παρελθόν μεγάλους σεισμούς», σημείωσε ο καθηγητής.
Δείτε επίσης
- Σπουδαία κίνηση Ολυμπιακού και ΟΦΗ: Συλλεκτικό κασκόλ αγάπης για παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο
- Μητσοτάκης-Μελόνι: Συμφωνία για επενδύσεις 360 εκ. ευρώ από την Ιταλία για νέα τρένα και αμαξοστάσια
- ΑΔΕΔΥ: οριστικά στις 6 Ιουνίου η πρότυπη δίκη για επαναφορά των μισθών στο Δημόσιο
- Κριτσίνια σφολιάτας με κεφαλογραβιέρα
- Σταθμός στην Ιστορία του PKK: Αναστέλλει τη δράση του και καταθέτει τα όπλα