Μεγάλη οικονομική ζημιά των ιδιωτικών κέντρων Εκπαίδευσης λόγω... κορωνοϊού

voucherergasia.gr  12 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Μεγάλη οικονομική ζημιά των ιδιωτικών κέντρων Εκπαίδευσης λόγω... κορωνοϊού

«Σανίδα σωτηρίας» αναζητούν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κέντρων Εκπαίδευσης που βλέπουν πως η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας τους λόγω... κορωνοϊού, αποτελεί «ταφόπλακα» για το μέλλον τους.

Η ανακοίνωση για την αναστολή για 15 μέρες της λετουργίας των ΚΕΚ, των ΙΕΚ, των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης και όλων των ανάλογων Εκπαιδευτηρίων, έχει φέρει την έντονη ανησυχία των ιδιοκτητών και των εργαζομένων τους.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτη ενός Κέντρου Δια Βίου Μάθησης από το Ηράκλειο, το ζήτημα που τιθεται έχει να κάνει με την ίδια την επιβίωση τους. «Το πρόβλημα είναι μειζον και έχει να κάνει με δύο παραμέτρους: Η πρώτη αφορά την αναστολή των μαθημάτων, ενώ η δεύτερη έχει να κάνει με το «πάγωμα» των εγγραφών», επισημαίνει ο ίδιος.

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανεις το ερώτημα που τίθεται έχει να κάνει με τη μεγάλη απώλεια χρημάτων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την κάλυψη των μισθοδοσιών, των λειτουργικών εξοδων και των λοιπών οικονομικών υποχρεώσεων.

Αυτό που ζητούν οι επιχειρηματίες είναι η άμεση λήψη μέτρων από την πλευρά της κυβέρνησης, κάτι που σύμφωνα με όσα διαρρέονται είναι υπό συζήτηση, χωρίς να έχουν γίνει γνωστό όμως ποιες επιχειρήσεις και ποιοι κλάδοι θα στηριχθούν τελικά.

Συμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης «κλειδί» για την περαιτέρω συζήτηση θα ειναι οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών και το μέγεθος των ενισχύσεων σε επιχειρήσεις και κλάδους, αλλά και η σύσταση και λειτουργία του νέου Επενδυτικού Ταμείου το οποίο θα έχει «προίκα» 25 δις ευρώ, που θα οδηγήσουν στη λήψη και των μέτρων που θα παρθούν στο εσωτερικό της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση - και με το μέλλον να είναι αβέβαιο - οι ιδιοκτήτες των παραπανω επιχειρήσεων κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα»...

 

voucherergasia.gr  12 March, 2020 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑOIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα