Mεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου της Μεσαρας στην πολιτική εκδήλωση του Φραγκίσκου Παρασύρη

mesaralive.gr  23 January, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Mεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου της Μεσαρας στην πολιτική εκδήλωση του Φραγκίσκου Παρασύρη

φωτό: Μesaralive.gr

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πολιτικό εργαστήρι, με τη Μεσαρα στο επίκεντρο, πραγματοποιήθηκε  το απόγευμα της Δευτέρας στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες.

Διοργανωτής και βασικός ομιλητής ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ στο νομό Ηρακλείου κ. Φραγκίσκος Παρασύρης. 

Την αίθουσα κατέκλυσαν πολίτες απο καθε γωνιά της Μεσαρας που άκουσαν με μεγάλη προσοχή τις απόψεις των ομιλητών, κοινή συνισταμενη των οπιών ήταν η ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της περιοχής με έργα ουσίας που θα δώσουν νέα πνοή στο νότο που " διψάει" για ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας.

Ο κ. Παρασύρης, κατα τη διάρκεια της ομιλίας του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα μεγάλα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν στον κάμπο(Πλατύς Ποταμός, Συνδεση με το νέο αεροδρόμιο Κστελίου,Φράγμα Πλακιώτισσας) ,ενώ στάθηκε στην ευκαιρία που παρουσιάζεται ώστε η χώρα να αναδιαμορφώσει το παραγωγικο της μοντέλο, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην εθνική οικονομία και θα οδηγήσει σε δικαιότερη κατανομή του πλούτου.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης:

-   Ο Φραγκίσκος Παρασύρης, π. Βουλευτής Ηρακλείου «Ανάπτυξη της Μεσαράς. Προτεραιότητες και ανάγκες».

-   Ο Θάκης Μανιός, Αντιπρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, «Αγροτικός Τομέας και Κυκλική Οικονομία»

-   Ο Γιώργος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, «Τα αναπτυξιακά έργα της Μεσαράς (οδικό δίκτυο, έργα υποδομής)

-  Ο Χαράλαμπος Γιαννόπουλος, π. Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου- Πρόεδρος ΜΙΝΩΑ Ενεργειακής «Οι ενεργειακές κοινότητες και τα οφέλη στην αγροτική οικονομία και τις τοπικές κοινωνίες».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο Πολύκεντρο έδωσαν το παρών, αντιπροσωπείες απο το Δήμο Φαιστού και Γόρτυνας με επικεφαλείς τους Δημάρχους Γρηγόρη Νικολιδάκη και Μιχάλη Κοκολάκη αντίστοιχα καθώς κι εκπρόσωποι λοιπών τοπικών φορέων.

 

mesaralive.gr  23 January, 2023 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ