«Μεγάλη αναστάτωση προκαλεί το κλείσιμο του ταμείου της ΔΕΗ Μοιρών»

  28 November, 2016 ΑΡΘΡΑ
«Μεγάλη αναστάτωση προκαλεί το κλείσιμο του ταμείου της ΔΕΗ Μοιρών»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, για το θέμα του «λουκέτου» στο ταμείο της ΔΕΗ Μοιρών, κατέθεσε και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και Μεσαρίτης βουλευτής κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην ερώτηση αναφέρεται «Μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει το κλείσιμο του ταμείου της ΔΕΗ Μοιρών Ηρακλείου από τις 16 Δεκεμβρίου 2016. Η δραστηριότητα του συγκεκριμένου ταμείου δεν αφορά μόνο τους κατοίκους Μοιρών. Πρόκειται για μια υπηρεσία που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και 30,000 πολίτες περίπου.

Ως εκ τούτου, ο επικείμενος τερματισμός αυτής της δραστηριότητας έχει προκαλέσει την έντονη αναστάτωση των πολιτών, και τα παράπονα τους εστιάζουν κυρίως στο θέμα των εναλλακτικών επιλογών που έχουν για την εξυπηρέτησή τους. Διότι αφενός η τραπεζική συναλλαγή για πάγια πληρωμή λογαριασμών έχει προμήθεια εργασίας, κι αφετέρου πολύς κόσμος, και ιδίως άνθρωποι μεγαλύτερων ηλικιών, δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές ώστε να αποφύγουν το επιπλέον έξοδο. Δικαίως, λοιπόν, αναρωτιούνται με ποια λογική τερματίζεται μια τόσο σημαντική υπηρεσία για ολόκληρη την περιοχή της Μεσαράς;

Κατόπιν των ανωτέρω,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1.         Τι πρωτοβουλίες θα αναλάβετε ώστε να διατηρηθεί η δραστηριότητα του ταμείου της ΔΕΗ Μοιρών;».

 

  28 November, 2016 ΑΡΘΡΑ