Μέχρι και  τον έρανο  σκέφτονται στη Γαλιά, για την γεώτρηση….

mesaralive.gr  04 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Μέχρι και  τον έρανο  σκέφτονται στη Γαλιά, για την γεώτρηση….

φωτο: galiakrhths.blogspot.gr

Συνεχίζει να είναι ανάστατη η τοπική κοινωνία της Γαλιάς με την δολιοφθορά που κατέστρεψε την υδρευτική γεώτρηση που θα έφερνε νερό άριστης ποιότητας στις βρύσες των σπιτιών των κατοίκων του χωριού και θα απελευθέρωνε άλλες γεωτρήσεις .

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως είχε γράψει το mesaralive.gr πριν από μία εβδομάδα, έγινε αντιληπτό ότι άγνωστοι είχαν εξαφανίσει μηχανήματα και σωλήνες ρίχνοντάς τα μέσα στη γεώτρηση και σκεπάζοντάς τα με πέτρες.

Ο πρόεδρος του χωριού κ. Γιάννης Χατζάκης προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενημερώνοντας το Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ στη Γαλιά βρέθηκε και ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης με αντιδημάρχους στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Χθες το βράδυ σε Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλιά, ο πρόεδρος  ενημέρωσε αναλυτικά και τους συγχωριανούς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και ο πρόεδρος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια ενημερώνοντας τον κόσμο τόσο μέσα από τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όσο και με τα μεγάφωνα στο χωριό του, η προσέλευση ήταν μικρή.

Οι παριστάμενοι πάντως εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για το λυπηρό γεγονός της δολιοφθοράς, ενώ στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση για να γίνει έρανος στο χωριό, προκειμένου να γίνει κάτι και να μη χαθεί το νερό της γεώτρησης.

Όπως δήλωσε στο mesaralive.gr ο πρόεδρος της Γαλιάς κ. Γιάννης Χατζάκης «Στην χθεσινή λαϊκή συνέλευση, προτάθηκε ακόμα και να γίνει έρανος στο χωριό, για να μαζευτούν χρήματα προκειμένου να γίνει κάτι, αν ο δήμος δεν μπορεί να βοηθήσει λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει.

Αν δεν κατέβει στην γεώτρηση κάμερα, δεν μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει και που βρίσκονται τα μηχανήματα.

Υπάρχουν σίδερα και πέτρες, όμως θέλω να πιστεύω ότι κάτι θα καταφέρουμε για να μην χαθεί αυτό το νερό που θα έδινε λύσεις στο χωριό μας.

Θα δούμε τι θα κάνουμε, ωστόσο το θέμα είναι να μην γίνονται τέτοια πράγματα και να καταστρέφονται σημαντικά έργα» είπε ο πρόεδρος.

 

mesaralive.gr  04 June, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα