Με το φωτογραφικό φακό του mesaralive.gr στο Φαράγγι των Αγίων

mesaralive.gr  19 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Με το φωτογραφικό φακό του mesaralive.gr στο Φαράγγι των Αγίων

φωτο:mesaralive.gr

Η «μαγεία» του χώρου σε συναρπάζει από τα πρώτα μέτρα που θα διανύσεις μέσα στο Φαράγγι των Αγίων!

Το Αγιοφάραγγο, λίγα χιλιόμετρα από την Μονή Οδηγήτριας,  σε κερδίζει από τα πρώτα λεπτά της επίσκεψής σου, ενώ το περπάτημα  μέχρι την θάλασσα- περίπου 20 λεπτά - ηρεμεί το μυαλό και απομακρύνει από τις σκοτούρες της καθημερινότητας!

Με δεδομένο μάλιστα ότι στο Αγιοφάραγγο δεν πιάνουν τα κινητά, θεωρείται ιδανικό για λίγες ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης!

Το mesaralive.gr επισκέφθηκε το Αγιοφάραγγο το Σάββατο και αποθανάτισε με το φωτογραφικό του φακό την άγρια ομορφιά του τοπίου σε εναλλαγή και αντίθεση με την γαλήνια θάλασσα και την όμορφη παραλία στην οποία καταλήγει ο επισκέπτης!

Εκπληκτικό το γεγονός ότι παρά του ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, πολύς ήταν ο κόσμος που απολάμβανε το μπάνιο του στη ζεστή θάλασσα του Αγιοφάραγγου! Ένας ευλογημένος τόπος, στον οποίο αναμφισβήτητα ο επισκέπτης επιβάλλεται να καταφτάνει με αισθήματα σεβασμού προς την τελειότητα του τοπίου και την ομορφιά της φύσης.

Το mesaralive.gr σας ταξιδεύει σήμερα με φωτογραφίες στο απαράμιλλης ομορφιάς, Φαράγγι των Αγίων!!!!

Λίγα λόγια για το Αγιοφάραγγο

Εντυπωσιακό και βατό φαράγγι στα Αστερούσια με μήκος περίπου 1,5 χλμ, το οποίο  καταλήγει σε μια πανέμορφη μικρή παραλία. Τον επισκέπτη μαγεύουν οι επιβλητικοί και απόκρημνοι βράχοι που  υψώνονται αριστερά και δεξιά, με πολλές σπηλιές στις οποίες είχαν τα ερημητήριά τους οι ασκητές που για πολλούς αιώνες ζούσαν στο φαράγγι.

Το Αγιοφάραγγο αποτέλεσε το πρώτο κέντρο ασκητικού βίου όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της Κρήτης, από τα πρώτα κιόλας χριστιανικά χρόνια.  Λίγο πριν τη θάλασσα βρίσκεται ο ναός του Αγίου Αντωνίου, ο οποίος χρονολογείται από το 13ο αιώνα.

Η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου πιστεύεται ότι έχει ανακαινιστεί τρεις φορές για να πάρει τη σημερινή της μορφή. Έξω από την εκκλησία υπάρχει ένα πηγάδι από το οποίο προμηθεύονταν το νερό τους οι ασκητές καθ’ ότι δεν υπάρχει εκεί κοντά καμιά πηγή, ενώ νότια από την εκκλησία πάνω σ’ ένα μικρό ύψωμα βρέθηκε συλημένος κυκλικός θολωτός μινωικός τάφος που δείχνει την ανθρώπινη παρουσία από την Μινωική εποχή.

 

mesaralive.gr  19 October, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα