Με μικροεντάσεις ξεκίνησε η δίκη για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Κώστα Προβιδάκη.

mesaralive.gr  21 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Με μικροεντάσεις ξεκίνησε η δίκη για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Κώστα Προβιδάκη.

Ένταση στη δίκη - Μεθυσμένοι οι φερόμενοι ως δράστες;

Τί είπαν σε κάτοικο του Αντισκαρίου που πλησίασε την ώρα που ξυλοκοπούσαν τον άτυχο 51χρονο

Βρέθηκε μπροστά στο ξεκίνημα του επεισοδίου, όμως το μένος και μια απειλή τον έτρεψαν σε φυγή... Ο λόγος για μάρτυρα, κάτοικο του Αντισκαρίου που κλήθηκε να καταθέσει στη δίκη για το θάνατο του Κώστα Προβιδάκη, πριν από ένα χρόνο, στο Αντισκάρι, μετά από ξυλοδαρμό με κατσούνες.

Ο άνδρας κατέθεσε ότι βρέθηκε στο σημείο, την ώρα που ο 34χρονος έσπασε τα τζάμια του αυτοκινήτου του άτυχου Προβιδάκη, ενώ όταν πλησίασε, ο 27χρονος του είπε - σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο μάρτυρας – "Φύγε από εδώ, μην πάθεις τα ίδια!".

Ο μάρτυρας εκτίμησε ότι ο 27χρονος και ο 34χρονος ήταν μεθυσμένοι, και μετά από αυτά ο ίδιος αποχώρησε από το σημείο γιατί φοβήθηκε.

Πήρε όμως τηλέφωνο τον 25χρονο κατηγορούμενο και το μεγαλύτερο αδερφό τους, για να "τον μαζέψουν".

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι όπως ο 34χρονος, έτσι και ο 27χρονος κρατούσε μαγκούρα.

 

Ένταση και διακοπή

Ένταση προκλήθηκε, κατά τη διάρκεια της δίκης για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου, με κατσούνες, του 51χρονου Κώστα Προβιδάκη, πριν από ένα χρόνο στο Αντισκάρι.

Στο εδώλιο κάθονται τρεις νεαροί, δύο αδέρφια ηλικίας 34 και 25 χρόνων και ο 27χρονος φίλος τους, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χτύπησαν μέχρι θανάτου, με μαγκούρες τον άτυχο 51χρονο, γιατί τους ζήτησε να κάνουν στην άκρη προκειμένου να περάσει με το αυτοκίνητό του!

Μετά την κατάθεση του αδερφού του θύματος, ο οποίος αναφέρθηκε στους τρεις κατηγορούμενους χαρακτηρίζοντάς τους "νταήδες της Μεσαράς", κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας, κάτοικος της περιοχής του Αντισκαρίου.

Ο άνδρας, στο σπίτι του οποίου βρήκε καταφύγιο ο γιος του 51χρονου, μετά το συμβάν, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς των δύο κατηγορούμενων ότι δεν είχαν καμία εμπλοκή στο περιστατικό, αφήνοντας όλη την ευθύνη στον 34χρονο που έχει καταθέσει ότι, μεθυσμένος όπως ήταν τον χτύπησε, χωρίς κανέναν άλλο να συμμετέχει στην πράξη αυτή.

 

Ο αυτόπτης μάρτυρας, που ζει σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο όπου σημειώθηκε το συμβάν είπε ότι είδε το περιστατικό σε δύο φάσεις: Αρχικά βγήκε από το σπίτι, αφού άκουσ εφωνές και είδε τον 34χρονο με τον 27χρονο να σπάνε το αμάξι του συγχωρεμένου Κώστα Προβιδάκη και κατόπιν να χτυπούν τον άτυχο 51χρονο με κατσούνες.

Κατόπιν μπήκε μέσα στο σπίτι, γιατί η σύζυγός του αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά της, ενώ όταν ξαναβγήκε είδε και το γιο του Προβιδάκη. Είδε επίσης, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, το αμάξι του 34χρονου, να "σπινιάρει" και με μεγάλη ταχύτητα να επιχειρεί να χτυπήσει τον 51χρονο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι εκείνη τη στιγμή δεν αναγνώρισε τον οδηγό, είδε όμως τον 34χρονο και τον 27χρονο να χτυπάνε κι εκείνοι τον άτυχο άνδρα.

Ο αυτόπτης μάρτυρας μπήκε ξανά στο σπίτι του για να ντυθεί και να βγει έξω και τότε, όπως κατέθεσε, είδε και πάλι τον 34χρονο, τον 27χρονο αλλά και τον 25χρονο στην πορεία, να μπαίνουν στο αυτοκίνητο και να φεύγουν.

"Κανείς να μη δει αυτό το οποίο είδα" - είπε ο μάρτυρας, αναφερόμενος στο φρικιαστικό θέαμα του χτυπημένου μέχρι θανάτου Κώστα Προβιδάκη.

Οι τόνοι, στη δικαστική αίθουσα ανέβηκαν, ωστόσο, όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, Γιώργος Στειακάκης, ρωτούσε επίμονα το μάρτυρα, αν μετά το συμβάν τηλεφώνησε στην οικογένεια του 27χρονου, λέγοντάς τους ότι "το παιδί σας δε φταίει".

Ο μάρτυρας το αρνήθηκε και τότε ανέβηκαν οι τόνοι, με αποτέλεσμα το Δικαστήριο να διακόψει τη διαδικασία.

Οι συγγενείς του θύματος ξεσηκώθηκαν και σημειώθηκε ένταση, χωρίς ωστόσο να ξεφύγει του ελέγχου.

 

Το τηλέφωνο, η συνομιλία με την οικογένεια και ο πρατηριούχος

Αίτημα να κληθεί ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων κατέθεσε ο συνήγορος Γ.Στειακάκης προκειμένου να καταθέσει για τη συνομιλία που είχε με τον αυτόπτη μάρτυρα και την επικοινωνία του δεύτερου με την οικογένεια του 27χρονου.

Ο μάρτυρας, λέγεται πως έδωσε το νούμερο του τηλεφώνου του στον πρατηριούχο προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί του η οικογένεια του 27χρονου. Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι όντως έδωσε το νούμερό του στον πρατηριούχο, αλλά για δουλειά, ωστόσο η οικογένεια του 27χρονου επικοινώνησε κάποια στιγμή μαζί του και τον συνάντησε στο Ηράκλειο όπου βρισκόταν ο ίδιος.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, του ζήτησαν να βοηθήσει το παιδί τους, λέγοντάς του ότι δε φταίει και πως δεν μπορεί να μιλήσει γιατί το απειλούν.

"Τους είπα ήταν ότι στη δεύτερη φάση του επεισοδίου εμφανίστηκε μισό με ένα λεπτό μετά που είχαν αρχίσει οι άλλοι να τον χτυπάνε, αλλά δεν τους είπα ότι θα αλλάξω αυτά που είχα πει" είπε ο άνδρας, ενώπιον του Δικαστηρίου.

 

Η Έδρα επιφυλάχθηκε απέναντι στο αίτημα να κληθεί ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου.

"Όπως λυπηθήκατε τον αδερφό μου, να σας λυπηθούν"

Απευθυνόμενος στους κατηγορούμενους, είπε ο αδερφός του θύματος που κατέθεσε νωρίτερα "Έτσι που λυπηθήκατε τον αδερφό μου, να λυπηθούν κι εσάς", ενώ πρόσθεσε ότι δεν εύχεται σε κανένα να δει το δικό του άνθρωπο στην κατάντια που είδε εκείνος τον αδερφό του.

"Χάσαμε την ηρεμία μας και την οικογένειά μας" - είπε ο άνδρας, ο οποίος πληροφορήθηκε από τα ανίψια του όσα είχαν συμβεί.

"Είναι οι νταήδες της Μεσαράς" - είπε αναφερόμενος στους κατηγορούμενος, ενώ πρόσθεσε ότι κατά τη γενική συνέλευση που έγινε στο χωριό μετά το τραγικό περιστατικό, συγκεντρώθηκαν 350 υπογραφές από τους κατοίκους για να εκδιωχθούν οι τρεις από την περιοχή.

"Έμπλεξε ο αδερφός μου. Όποιος κι αν ήταν στη θέση του θα τον σκοτώνανε. Με αυτούς τους ανθρώπους, κάποια στιγμή αυτό θα γινότανε" - είπε ίδιος, προσθέτοντας ότι κάνει υπομονή ένα χρόνο.

"Άφησε ορφανά τα κοπέλια του, θέλω δικαιοσύνη" - είπε και τόνισε ότι το χωριό φοβάται και δε μιλάει, ενώ μόλις μιλήσει κάποιος, δέχεται απειλές.

Χαρακτηριστικά ανέφερε την περίπτωση του μάρτυρα, ο οποίος βρήκε καμμένες 600 ελιές του, μόλισε μίλησε...

Νωρίτερα κατέθεσαν οι γιοι του θύματος. Ο ένας κατέθεσε ότι αν έμενε στο αυτοκίνητο θα είχε την ίδια κατάληξη με τον πατέρα του, ενώ  ο δεύτερος γιος τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα η οικογένεια δεν έχει ακούσει ούτε μια συγνώμη από τους κατηγορούμενους.

 

Πηγή:cretalive.gr

 

mesaralive.gr  21 April, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ