Με καθυστέρηση μίας ώρας το Άγιο Φως στην Κρήτη

mesaralive.gr  27 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Με καθυστέρηση μίας ώρας το Άγιο Φως στην Κρήτη

Έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως. Από το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα μεταφερθεί με στρατιωτικό ελικόπτερο στο «Ελ. Βενιζέλος», προκειμένου να ταξιδέψει με δεκατέσσερις πτήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης π. Πρόδρομο Ξενάκη, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για να παραλάβει το Άγιο Φως και μας πληροφόρησε ότι στο Ηράκλειο θα φτάσει με καθυστέρηση μίας ώρας.

Διευκρινίζεται ότι με καθυστέρηση μεγαλύτερη της μίας ώρας στις 18.10 αναχώρησε από το Ισραήλ για την Αθήνα και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, το κυβερνητικό αεροσκάφος με την ελληνική αποστολή που μεταφέρει το Άγιο Φως.

Η υποδοχή του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στην 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, περίπου στις 8 το βράδυ, με τιμές αρχηγού κράτους.

Στη συνέχεια το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Προχειρότητα που είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το πρόγραμμα για την έλευση και ακολούθως τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όλη την Ελλάδα, επέδειξαν οι οργανωτές από το υπουργείο Εξωτερικών.

 

mesaralive.gr  27 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα