Με ήττες επέστρεψαν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

  18 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Με ήττες επέστρεψαν στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός υπέστη μπλακ άουτ στο Μπέργκαμο και γνώρισε μια ήττα απ' την Αταλάντα με 2-1 που τον φέρνει σε δύσκολη θέση ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (24/2, 19.45) στο Γ.Καραϊσκάκης. Οι Πειραιώτες πέτυχαν τον αιφνιδιασμό και προηγήθηκαν στο σκορ αλλά η ομάδα του Γκασπερίνι, ανέβασε ταχύτητα, πίεσε, απείλησε κυρίως από αέρος και μέσω στατικών φάσεων, και με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών έκανε την ολική ανατροπή και πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση στους 16 του Europa League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πάντως θα έχει την ευκαιρία να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση έπειτα από επτά ημέρες στο Φάληρο...

 Το παιχνίδι άρχισε κάτι περισσότερο από ιδανικά για τον Ολυμπιακό καθώς στο 16' άνοιξε το σκορ κι έφερε σε θέση πίεσης και άγχους την Αταλάντα. Ο Τικίνιο κουβάλησε την μπάλα έξω απ' την περιοχή και με έναν κεραυνό από μακρινή απόσταση, έχοντας μάλιστα... γλιστρήσει λίγο προτού σουτάρει, πέτυχε ένα τρομερό γκολ για το 0-1. Μάλιστα στο 35' ο Ονιεκούρου είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει αλλά τη σπατάλησει καθώς σούταρε άουτ αν και αμαρκάριστος.

 Η Αταλάντα άρχισε να συνέρχεται και να βγάζει αντίδραση. Στο 36' και στο 40' απείλησε με κεφαλιές του Πάσαλιτς που κατέληξαν λίγο άουτ, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου σκόραρε αλλά ο Πεσίνα ήταν οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε, στο 50' ο Βατσλίκ απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Μπογκά, ενώ στο 60' ο Πάσαλιτς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε από κοντά με κεφαλιά. Κι αφού τελείωσαν οι... προειδοποιητικές βολές από πλευράς Αταλάντα, ακολούθησαν τα γκολ. Στο 61', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζιμσίτι πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, ενώ προτού προλάβουν να συνέλθουν οι Ερυθρόλευκοι, ο ίδιος παίκτης σκόραρε και δεύτερη φορά.

Στο 63', έπειτα και πάλι από εκτέλεση κόρνερ, ο Σισέ απομάκρυνε λανθασμένα, το ίδιο και ο Αγκιμπού και ο Αλβανός άσος με κοντινό σουτ μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1 μέσα σε τρία λεπτά!

 Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87' Χάτεμπουρ), Ντε Ρουν (72' Φρόιλερ), Πεσίνα (46' Κουπμάινερς), Πετσέλα, Μαλινόφσκι (65' Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46' Μπόγκα).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Σισέ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (85' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (64' Μαντί Καμαρά), Ονιεκούρου (85' Ρόνι Λόπες), Τικίνιο (72' Ελ Αραμπί).

Κατώτερος των περιστάσεων ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ... πάγωσε στη Δανία όπου ηττήθηκε απ' τη Μίντιλαντ με 1-0 στα πλέι οφ του Europa Conference League. Ο Δικέφαλος αιφνιδιάστηκε απ' την μαχητική και καλοδουλεμένη δανέζικη ομάδα, δέχθηκε ένα γκολ νωρίς και δεν μπόρεσε να βρει απάντηση, μολονότι οι παίκτες του Δικεφάλου και ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησαν πολύ για να αλλάξουν την κατάσταση. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης καθώς θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία σε μια εβδομάδα στην Τούμπα για  να κάνει την ολική ανατροπή ούτως ώστε να προκριθεί στους 16 της διοργάνωσης και να συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι.

 Ο ΠΑΟΚ άρχισε δυνατά το παιχνίδι χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 18' με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος νικήθηκε απ' τον αντίπαλο γκολκίπερ. Δύο λεπτά αργότερα (20') όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Μίντιλαντ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Δανοί έκλεψαν και άλλαξαν γρήγορα πάσες βγάζοντας μια μπαλιά-τρύπα στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου, όπου βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος ο Άντερσον, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει κι είχε στο 43' μια καλή στιγμή με τον Τσιγγάρα, ο οποίος όμως ήταν άστοχος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε τα ηνία στο παιχνίδι, προσπάθησε να γίνει απειλητική αλλά δεν τα κατάφερε καθώς η Μίντιλαντ μπλόκαρε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία των παικτών του Δικεφάλου. Μάλιστα η δανέζικη ομάδα θα μπορούσε να έχει πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ στο φινάλε του ματς καθώς στο 90' ο Τσαρλς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Πασχαλάκη. Η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς της Τούμπας την Πέμπτη 24/2 στις 22.00.

 Μίντιλαντ (Χένρικσεν): Όλαφσον, Άντερσον, Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο, Ντιρ (60' Παουλίνιο), Ονιεντίκα, Εβάντερ (60' Μάγιερ), Ίσακσεν (70' Τσαρλς), Σίστο (82' Μαρόνι), Μπρουμάδο (70' Λιντ).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (79' Ελ Καντουρί), Τσιγγάρας, Σβαμπ (69' Βιεϊρίνια), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (46' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (79' Φελίπε Σοάρες), Άκπομ (84' Τσόλακ).

 

  18 February, 2022 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ