Με επιτυχία η ημερίδα για την πτώση του Χάνδακα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου η ημερίδα «Από την βενετσιάνικη Candia στην οθωμανική Kandiye», στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.
Η ημερίδα, η οποία άνοιξε το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, 5+1 Πολιτισμοί», άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους, καθώς οι ομιλητές, Έλληνες και Τούρκοι καθηγητές, ανέπτυξαν πολύπλευρα το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της.
Παρευρέθησαν, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ Νίκος Αγγελάκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον προσεχή Οκτώβριο η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει διεθνές συνέδριο με το ίδιο αντικείμενο.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» με την συναυλία «Ο θρήνος της Κάντια» από τον Κυριάκο Καλαϊτζίδη και τους συνεργάτες του.
Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Δείτε επίσης
- Δήμος Φαιστού: Ευχές του Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά
- Α.Σ Τυμπακίου: Ενημερωτική Εσπερίδα για την Προσωποποιημένη Άρδευση
- ΓΣEE: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητεί μείωση του χρόνου εργασίας στις 37,5 ώρες την εβδομάδα
- Δίκτυο Συλλόγων Μεσααάς: 15η Διοργάνωση Γευσιγνωσίας στις Σταβιές
- Αντίστροφη μέτρηση για τον 9ο Αγώνα “Festos Run”