Με επιτυχία η Γιορτή Ξενιτεμένου στο Καστέλλι

Οι Καστελιανοί αγκάλιασαν και φέτος τη Γιορτή Ξενιτεμένου που έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Καστελλίου Πεδιάδας, και η οποία αποτελεί μια από τις εμβληματικότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της κωμοπόλεως.
Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που αγκάλιασε και φέτος την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίου, δηλώνοντας τοιουτοτρόπως την αμέριστη συμπαράσταση του στην κορυφαία αυτή τοπική πολιτιστική εκδήλωση.
Από το 1979 και κάθε χρόνο διοργανώνεται στο Καστέλλι η γιορτή του ξενιτεμένου, της οποίας εμπνευστής υπήρξε ο αείμνηστος κοινοτάρχης Ιωάννης Μαλεγιαννάκης, μια και ο Αύγουστος είναι ο αγαπημένος μήνας των ξενιτεμένων Καστελλιανών.
Την ημέρα του Αφέντη Χριστού το Καστέλλι τους υποδέχεται με αυτή τη γιορτή. Το φετινό αντάμωμα πραγματοποιήθηκε χθες 6 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Καστελλίου και συντροφιά μας κράτησε το συγκρότημα Νίκου και Αντώνη Ξυλούρη.
Στον ίδιο χώρο λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής με έργα του συγχωριανού μας Κορναράκη Αντώνη του Ευσταθίου και των παιδιών από τα μαθήματα ζωγραφικής που πραγματοποιούνται στο σύλλογο με την κυρία Μαρία Παπαδάκη.
Δείτε επίσης
- Τραγωδία στον Γεροπόταμο: αγωγή κατά του Δήμου Φαιστού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δημοσίου
- Νύβριτος: οριοθετήθηκε η φωτιά που καίει από χτες
- TOEB A’ Zώνη Μεσαρας: Ο απολογισμός της φετινής αρδευτικής περιόδου
- Δήμος Γόρτυνας: Ψήφισμα για την διάσωση του μνημείου στον λόφο Παπούρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας
- Αντίστροφη μέτρηση για τον 9ο Αγώνα “Festos Run”- ως τις 22/9 οι εγγραφές