Με ενδιαφέρον η εκδήλωση για την Xylella fastidiosa στον Άγιο Μύρωνα

  11 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Με ενδιαφέρον η εκδήλωση για την Xylella fastidiosa στον Άγιο Μύρωνα

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα του Κοινοτικού Καταστήματος Αγίου Μύρωνα η εκδήλωση με θέμα «Xylella fastidiosa: Οδικός Χάρτης Ενεργειών ανά εμπλεκόμενο φορέα στην Περιφέρεια Κρήτης».

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου (Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τοπική Κοινότητα Αγίου Μύρωνα), το ΓΕΩΤΕΕ Παράρτημα Κρήτης το ΤΕΙ Κρήτης, ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα» και το ΥΠΑΑΤ- Διεύθυνση Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Κρήτης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αγρότες, βιοκαλλιεργητές, επιστήμονες γεωτεχνικοί, φοιτητές/τριες  που ήθελαν να ενημερωθούν για το βακτήριο που απειλεί την ελαιοκαλλιέργεια, τα αμπέλια και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες και καλλωπιστικά φυτά. Ακόμα, παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Μύρωνα, Κερασίων και Πυργού  Γιάννης Σηφάκης, Γιάννης Κογκάκης και Μιχάλης Χαιρέτης καθώς και ο αναπληρωτής Διευθυντής της ΔΑΟ Ηρακλείου Κωνσταντίνος  Φωτάκης. 

Στην εκδήλωση τονίστηκε ότι το παθογόνο βακτήριο δεν έχει εντοπιστεί στην χώρα μας, αλλά η κινητοποίηση και η συστράτευση Δήμου, Περιφέρειας και αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και του ΤΕΙ Κρήτης  έχει ως στόχο την πρόληψη και την ακαριαία κινητοποίηση για την καταστολή της πιθανής πρώτης προσβολής.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν διεξοδικά τους τρόπους μετάδοσης του παθογόνου βακτηρίου, την μακροσκοπική εμφάνιση των προσβεβλημένων καλλιεργειών και  τα μέτρα αντιμετώπισης που προτίθεται να ακολουθήσουν οι αρμόδιες αρχές σε περίπτωση προσβολής ελαιόδεντρων ή άλλων καλλιεργειών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση – ερωτήσεις των συμμετεχόντων. 

 

  11 November, 2017 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα