Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η ζωή μου ήταν πάρα πολύ δύσκολη μέχρι να μεγαλώσω τα παιδιά μου

https://www.newsit.gr/  26 July, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η ζωή μου ήταν πάρα πολύ δύσκολη μέχρι να μεγαλώσω τα παιδιά μου

“Συνέβησαν πάρα πολλά εκείνη την εποχή” είχε εξομολογηθεί στο πρόσφατο παρελθόν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Μια από τις τελευταίες τηλεοπτικές συνεντεύξεις της Μαριάννας Βαρδινογιάννη πρόβαλλε η ΕΡΤ με αφορμή τον θάνατο της. Η αείμνηστη πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO είχε μιλήσει στη Ρέα Βιτάλη και την εκπομπή «Κεραία».

«Η ζωή μου ήταν πάρα πολύ δύσκολη μέχρι να μεγαλώσω τα πέντε μου παιδιά γιατί συνέβησαν πάρα πολλά στη ζωή μας εκείνη την εποχή. Ο άνδρας μου αιχμαλωτίστηκε, πήγε φυλακή στη διάρκεια της δικτατορίας, ήταν στην εξορία και δεν ήταν εύκολο για μένα να ασχοληθώ . Είχα να σκεφτώ τα δικά μου προβλήματα. Είχα πάρα πολλά προβλήματα με ένα μωρό νεογέννητο» είχε εξομολογηθεί τότε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Θυμάμαι πως ήταν από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής μου, όταν με ειδοποίησαν ότι ο σύζυγος μου φεύγει για εξορία και «αν θέλετε να πάτε να τον δείτε, φεύγει με ένα καράβι στην άγονη γραμμή». Κατέβηκα λοιπόν στον Πειραιά και τον είδα στο κατάστρωμα με μια χλαίνη μακριά του ναυτικού να κάθεται… Ήταν από τις χειρότερες στιγμές στη ζωή μου, πραγματικά σας το λέω».

«Όπως έφευγε το πλοίο, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να μην τον ξαναδώ ποτέ και είχα ήδη τρία μικρά παιδιά. Ήταν μία πολύ δύσκολη περίοδος στη ζωή μου και έμεινε για πολύ καιρό στην εξορία. Εγώ πηγαινοερχόμουν και η καρδιά μου είχε μοιραστεί στα δύο. Όταν ήμουν κοντά του, σκεπτόμουν τα παιδιά και όταν ήμουν με τα παιδιά, σκεπτόμουν εκείνον.

Τότε η οικονομική μας κατάσταση ήταν πάρα πολύ άσχημη γιατί τον είχαν διώξει από το ναυτικό και το χειρότερο απ’ όλα ήταν πως όλοι φοβόντουσαν και δεν μας πλησίαζε κανένας» συμπλήρωσε ακόμα η Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε μια από τις τελευταίες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις.

 

https://www.newsit.gr/  26 July, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα