Μανιτάρια αλα κρεμ
Υλικά
2 φλ. κοραλάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό με τρύπα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
300 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα) κομμένα σε φέτες
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. κονιάκ
1/4 φλ. αλεύρι
2 φλ. φρέσκο γάλα ζεστό
1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
ρεγκάτο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας που να λιώνει στο ψήσιμο
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά, όπου λόγω του σχήματός τους θα ρουφήξουν την πλούσια σάλτσα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τα στραγγίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά έως ότου γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους για 4-5 λεπτά.
Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή κουτάλα να ψηθεί το αλεύρι για 2-3 λεπτά.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα να διαλυθεί το αλεύρι.
Την αφήνουμε να πάρει βράση και να πυκνώσει ελαφρά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε, το μισό τυρί και τα ζυμαρικά στη σάλτσα.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Δείτε επίσης
- Αλμυρός κορμός τυριού με ξηρούς καρπούς
- Ελαιόλαδο: Σημαντική πτώση στην τιμή παραγωγού έως 40%
- Γ’ ΕΘνική: Μεγάλο διπλό για τον ΑΟΤ-Τα αποτελέσματα
- Εκπαίδευση: Αδυναμία στην κατανόηση και παραγωγή λόγου παρουσιάζουν οι μαθητές – Τι φταίει;
- Κώστας Σημίτης: Τετραήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού
Σχετικά άρθρα
- Αλμυρός κορμός τυριού με ξηρούς καρπούς
- Σαλάτες: 20 συνταγές για νόστιμη αποτοξίνωση
- Πίτες και τάρτες χριστουγεννιάτικες: 38 αλμυρές συνταγές που θα ζηλέψουν οι καλεσμένοι σας
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια