Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο της Αργυρώς

argiro.gr  01 September, 2025 ΑΡΘΡΑ
Μακαρονόπιτα χωρίς φύλλο της Αργυρώς

Υλικά

500 gr μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο

200 gr ζαμπόν βραστό, (ψιλοκομμένο)

200 gr Arla Havarti, (τριμμένο)

200 gr Arla Mozzarella, τριμμένη

200 gr Αrla Aυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο

200 gr Αrla φρέσκο τυρί κρέμα (πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά)

50 gr βούτυρο Lurpak

4 αυγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 ντομάτα κομμένη σε φέτες

Λίγο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

 

 

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα χοντρά μακαρόνια για 7΄σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Σουρώνουμε να φύγουν τα νερά από τα βρασμένα μακαρόνια.
  • Προσθέτουμε 30 γραμμάρια βούτυρο και τα ανακατεύουμε ελαφρά να βουτυρωθούν.
  • Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα τριμμένα τυριά.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 28 εκατ. ή στρογγυλό ταψί 28-30 εκ.
  • Βουτυρώνουμε το σκεύος στη βάση και στα πλαϊνά με μέρος από το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Αν θέλετε να την ξεφορμάρετε εύκολα, ντύστε το σκεύος με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βουτυρώστε με όσο βούτυρο έχει απομείνει.
  • Εναλλακτικά βάλτε την μακαρονόπιτα σε στρογγυλό ταψί που διαθέτετε.
  • Βάζουμε σε μια στρώση το 1/3 των μακαρονιών τοποθετώντας τα κυκλικά.
  • Πασπαλίζουμε με το 1/3 του μίγματος των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν.
  • Επαναλαμβάνουμε με το 1/3 των μακαρονιών, το 1/3 των τυριών και το 1/3 του ζαμπόν.
  • Καλύπτουμε κυκλικά με τα υπόλοιπα μακαρόνια και τυριά. Πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια της.
  • Ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με σύρμα σε ένα μπολ, ν’ αφρατέψει.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας τα καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με τα υγρά υλικά την πίτα.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια της, με λεπτές φέτες ντομάτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
  • Εναλλακτικά ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για λίγα επιπλέον λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  • Γαρνίρουμε με σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.
  • Αφού κρυώσει ελαφρά, την κόβουμε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα.
  • Τη σερβίρουμε με αρωματική κρύα ή ζεστή σάλτσα ντομάτας.

 

argiro.gr  01 September, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα