Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα

Υλικά
Για τα μακαρόνια
1 συσκ. μακαρόνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 ντοματίνια
1 ντομάτα (τριμμένη)
2 συσκ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ελιές (φιλέτο)
1 συσκ. τόνος σε νερό
2 κ.σ. μαϊντανός
1 κ.σ. κάπαρη (ψιλή)
Λίγο αγουρέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3′.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα.
Αφήνουμε για 3-4′ σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε και βράζουμε για 8′.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό.
Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Τέλος, πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με αγουρέλαιο.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε επίσης
- Φορολογικές δηλώσεις:Σε ποιες περιπτώσεις παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή τους και για πόσο
- Αυγά και χοληστερίνη: Πόσα πρέπει να τρώμε την εβδομάδα
- Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Κόκκινου Πύργου: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
- Γίγαντες φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο
- Μονή Αγ. Αικατερίνης Σινά: «λουκέτο» βάζει η Αίγυπτος-δήμευση περιουσίας και εξώσεις