Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα
![Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα](/images/made/images/uploads/posts/makaronia-tono-kokkini-saltsa_856_522_76.jpg)
Υλικά
Για τα μακαρόνια
1 συσκ. μακαρόνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 ντοματίνια
1 ντομάτα (τριμμένη)
2 συσκ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ελιές (φιλέτο)
1 συσκ. τόνος σε νερό
2 κ.σ. μαϊντανός
1 κ.σ. κάπαρη (ψιλή)
Λίγο αγουρέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3′.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα.
Αφήνουμε για 3-4′ σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε και βράζουμε για 8′.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό.
Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Τέλος, πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με αγουρέλαιο.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε επίσης
- Αγροτικά προϊόντα: Γιατί δεν κλείνει η ψαλίδα στις τιμές παραγωγού – καταναλωτή
- Έντονη η σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες τις τελευταίες ώρες
- Πράσινο φως από την 7η Υ.ΠΕ. για το νέο Κέντρο Υγείας Μοιρών
- Δημόσιο: Aυτά που πρέπει να γνωρίζετε για τον δεύτερο πανελλαδικό γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ
- Πέθανε ο Τάκης Οικονομόπουλος
Σχετικά άρθρα
- Κεφτέδες τηγανητοί και ψητοί με κρούστα γιαουρτιού και τραγανές πικάντικες πίτες
- Κόκορας κρασάτος με χειροποίητα μακαρόνια
- Γιουβετσάδα με κατσικάκι και κεφαλοτύρι
- Τάρτα με κιμά κοτόπουλου, σταφίδες και ρίγανη
- Λουκουμάδες, τηγανίτες ή pancakes; 23 παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές για τα αγαπημένα ζυμάρια