Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα

Υλικά
Για τα μακαρόνια
1 συσκ. μακαρόνια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 ντοματίνια
1 ντομάτα (τριμμένη)
2 συσκ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ελιές (φιλέτο)
1 συσκ. τόνος σε νερό
2 κ.σ. μαϊντανός
1 κ.σ. κάπαρη (ψιλή)
Λίγο αγουρέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα τα μακαρόνια για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3′.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα.
Αφήνουμε για 3-4′ σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε και βράζουμε για 8′.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό.
Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα.
Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Τέλος, πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με αγουρέλαιο.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε επίσης
- Mπασκετ: Πρωτοφανής επιστολή των διεθνών του ΠΑΟ-Στο επίκεντρο ΕΟΚ και...διαιτησία
- Η ξηρά στεγνώνει με «πρωτοφανή» ταχύτητα – Προειδοποίηση για παγκόσμια «χρεοκοπία νερού»
- Συντάξεις Αυγούστου : Ποιοι πληρώνονται αύριο και πότε θα γίνουν οι καταβολές του Σεπτεμβρίου
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μόνη ενδεδειγμένη λύση η Εξεταστική
- Αρωματικό κοτόπουλο με ντοματίνια στον φούρνο