Μακαρονάδες με μελιτζάνα: η δροσιά του καλοκαιριού στο πιάτο μας
Αγαπάμε τις μακαρονάδες, ιδίως τις καλοκαιρινές, που είναι δροσερές κι έχουν υλικά της εποχής. Ένα δημοφιλές καλοκαιρινό λαχανικό είναι και η μελιτζάνα, που με τη γλυκιά σάρκα της δίνει άλλη γευστική διάσταση στα πιάτα μας. Γιατί να μην παντρέψουμε, λοιπόν, αυτά τα δύο υλικά, τα οποία είναι τώρα στα καλύτερά τους και συνδυάζονται τόσο ωραία;
Η ιδέα μας ήρθε από τη Σικελία και την pasta αλλά Νόρμα, ένα εμβληματικό πιάτο της περιοχής, με πρωταγωνίστρια τη μελιτζάνα, που δεν είναι τόσο γνωστό στη χώρα μας. Τουλάχιστον όχι όσο μια μπολονέζ (με κιμά), ή μια ναπολιτάνα (με σάλτσα ντομάτας). Από τη Σικελία είναι και η σάλτσα καπονάτα, που είναι στη λογική ότι μαγειρεύεται στην κατσαρόλα επίσης με μελιτζάνα, ελιές, κουκουνάρι και άλλα νόστιμα συστατικά.