Μαγειρίτσα και κοκορέτσι: Τι να προσέξετε στην παρασκευή τους

  09 April, 2025 ΑΡΘΡΑ
Μαγειρίτσα και κοκορέτσι: Τι να προσέξετε στην παρασκευή τους

Η συκωταριά, τα έντερα και γενικώς τα εντόσθια είναι απ’ τους πιο αγαπημένους μεζέδες των μερακλήδων, που παραδοσιακά έχουν την τιμητική τους την περίοδο του Πάσχα. Το κοκορέτσι, η μαγειρίτσα και η συκωταριά λαδορίγανη, είναι οι τρεις πιο συνήθεις παρασκευές αυτή την περίοδο, οπότε ας δούμε μερικά σημεία προσοχής για να βγουν νόστιμα.

Το πρώτο θέμα, που ανακύπτει έχει να κάνει με τα έντερα και τον καθαρισμό τους. Ομολογώ ότι όσα χρόνια καθαρίζω έντερα που παίρνω από χασάπη, δε μου έχει τύχει να δω ποτέ ακαθαρσίες μέσα, αλλά σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να τα καθαρίσουμε. Εδώ διχάζονται οι γνώμες ανάμεσα στο καθάρισμα με αναστροφή και ξεγύρισμα του εσωτερικού των εντέρων και το καθάρισμα με γέμισμα τους με νερό κάτω απ’ τη βρύση.

Η μέθοδος της αναστροφής ξεκινά από το να βάλετε την αντεριά μέσα σε κρύο νερό με λίγο ξίδι. Στη συνέχεια παίρνετε ένα – ένα τα έντερα και με τη βοήθεια ενός μικρού ξύλου (συχνά χρησιμοποιώ ­ένα καλαμάκι σουβλακιού) σταθεροποιείτε την άκρη του εντέρου στη μία άκρη και στη συνέχεια περνάτε όλο το έντερο από πάνω του, γυρνώντας το μέσα του, εξωτερικά. Αναποδογυρισμένο, ξεπλένετε καλά το κάθε έντερο στο νερό με το ξίδι και στη συνέχεια τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό και λεμόνι να ασπρίσουν.

Περισσότερα εδώ

 

  09 April, 2025 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα