Μ.Καμπουράκης: Στη Μεσαρά χτυπά πιο δυνατά η καρδιά μου

https://www.cretalive.gr/  05 October, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Μ.Καμπουράκης: Στη Μεσαρά χτυπά πιο δυνατά η καρδιά μου

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος απαντά σε σύντομες και άλλες ερωτήσεις

Μένει στην πόλη αλλά αγαπά το χωριό, είναι ΟΦΗ και τονίζει ότι "με το Σταύρο Αρναουτάκη και όλη την ομάδα που αποτελούν την παράταξη «Για την Κρήτη μας, Συνεχίζουμε», είμαστε έτοιμοι να διαμορφώσουμε τη θέση της Κρήτης στην Ευρώπη του 2030".

Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Μανώλης Καμπουράκης απαντά σε σύντομες και άλλες ερωτήσεις, ενόψει των εκλογών της Κυριακής: 

Είναι η πρώτη φορά που ασχολείστε με τα κοινά;

Στην αυτοδιοίκηση ναι είναι η πρώτη φορά. Από τα χρόνια στο 7ο Λύκειο και αμέσως μετά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, συμμετείχα στο φοιτητικό κίνημα.  Η πολιτική είναι μεράκι και πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα διάθεση για προσφορά. Αναλόγως την φάση της ζωής μου λοιπόν, έχω συμμετάσχει σε διάφορες εκλογικές διαδικασίες. Εδώ και λίγο καιρό είμαι, άλλωστε, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.  Τώρα με χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Σταύρου Αρναουτάκη. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι μαζί του. Από τα πρώτα χρόνια στην Περιφέρεια και με διαφορετικούς ρόλους, γνωρίζω και το πως δουλεύει και το πόσο αγαπά αυτό που κάνει. Για εμένα τώρα ήρθε η ώρα. Οι υποχρεώσεις, επαγγελματικές και οικογενειακές μεγάλες. Όταν, όμως, θες με την καρδιά σου να ασχοληθείς με τον τόπο σου, βρίσκεις και το χρόνο και τις αντοχές.

Μία χαρά δεν ήσασταν πάντως εκτός πολιτικής, τι μύγα σας τσίμπησε τώρα; 

Ζω στο Ηράκλειο, μεγαλώνω εδώ το παιδί μου με τη σύζυγό μου τη Νίκη Παρασύρη.  Εγώ την Κρήτη την  έχω αγαπήσει πολύ και θεωρώ ότι ένας τόπος που έχει δυνατότητες, και στην παρούσα χρονική περίοδο, να κάνει ένα τεράστιο διεθνές άνοιγμα. Δύσκολο να μιλήσεις για οράματα όταν η εποχή απαιτεί ρεαλισμό, αλλά σήμερα η Κρήτη έχει την ευκαιρία να πάει πάρα πολύ μπροστά. Όταν αντιλαμβάνεσαι κάτι τέτοιο και ότι μπορείς να συμβάλεις με τις εμπειρίες που έχεις μαζέψει στη ζωή σου, γιατί να μην το κάνεις;

Πώς κρίνετε τη δράση της περιφερειακής αρχής αυτά τα χρόνια; είστε ικανοποιημένος;

Στην Κρήτη, από το 2010 γίνεται μια συστηματική δουλειά, τα αποτελέσματα της οποίας είναι πλέον εμφανή. Ο τόπος μας έχει ομορφύνει, αναπτύσσεται οικονομικά και επιχειρηματικά, είναι εξωστρεφής, με δράσεις και εκδηλώσεις που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας, όπως οφείλει να είναι ένα νησί. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό για εμένα προσωπικά, ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι κοντά στους ευάλωτους συμπολίτες μας, στηρίζοντας μέσω μιας ευρείας κοινωνικής πολιτικής, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Την περίοδο αυτή ολοκληρώθηκαν έργα εμβληματικά για το Ηράκλειο, τα οποία απασχολούσαν το νησί για δεκαετίες. Με το Σταύρο Αρναουτάκη και όλη την ομάδα που αποτελούν την παράταξη «Για την Κρήτη μας, Συνεχίζουμε», είμαστε έτοιμοι να διαμορφώσουμε τη θέση της Κρήτης στην Ευρώπη του 2030. Το έργο που έχει παραχθεί έχει ήδη θέσει τα θεμέλια. Οι βάσεις είναι ισχυρές. Οι χρηματοδοτήσεις εξασφαλισμένες. Όρεξη για δουλειά τώρα…

Ο ρόλος των Περιφερειών λένε πως είναι καθοριστικός για την τοπική ανάπτυξη. Είναι, όντως, έτσι; Για αυτό αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα;

Θεωρώ πως ο θεσμός της Περιφέρειας θα παίξει κρίσιμο και αποφασιστικό ρόλο στα επόμενα χρόνια. Και αυτό γιατί οι μεγάλες χρηματοδοτήσεις για κομβικά έργα έρχονται μέσα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα που διαχειρίζεται η κάθε Περιφέρεια. Η Περιφέρεια επίσης διαθέτει τις κατάλληλες εκείνες αρμοδιότητες για να ασκήσει πολιτική γρήγορα και χωρίς μεγάλη γραφειοκρατία. Οι Περιφέρειες, κακά τα ψέματα, συγκροτούν  πλέον 13 μικρές Κυβερνήσεις που ασκούν ισχυρή πολιτική και έχουν τεράστιες δυνατότητες παρέμβασης.  Αποφάσισα, λοιπόν, και εγώ να συμπορευθώ στην προσπάθεια της γιατί πιστεύω σε μια Περιφέρεια με αρμοδιότητες προς όφελος του πολίτη. Θεώρησα πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να προσφέρω και εγώ τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου, την θέληση μου για προσφορά για το καλό του τόπου μας. Ευτυχώς, γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει να είναι κανείς αγρότης, ελεύθερος επαγγελματίας, παραγωγός, βιοπαλαιστής, που πρέπει να επιβιώσει σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον και να προσφέρει το καλύτερο στην οικογένεια του. Αυτούς τους ανθρώπους θέλω να εκφράσω μέσα από την υποψηφιότητα μου. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν την σιωπηρή αλλά ισχυρή πλειοψηφία του Ηρακλείου. Και σε αυτούς θέλω να δώσω φωνή εφόσον με εμπιστευθούν να είμαι μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Και πάμε τώρα σε ερωτήσεις με γρήγορες απαντήσεις για να γνωρίσουν οι πολίτες του Ηρακλείου, καλύτερα το Μανώλη Καμπουράκη.

Πόλη η χωριό;

Μένω δίπλα στην πόλη. Αγαπώ τα χωριά. Εκεί ανασαίνω καλύτερα.

Δημόσιος ή ιδιωτικός τομέας;

Στέλεχος επιχειρήσεων για χρόνια και ελεύθερος επαγγελματίας ως λογιστής. Με το δημόσιο συναλλάσσομαι καθημερινά. Σέβομαι τους δημοσίους υπαλλήλους για τη δουλειά που παράγουν.

Αθλητισμός ή μουσική;

Αθλητισμό όταν ασχολούμαι με την ελαιοκαλλιέργεια και μουσική πάντα. Με τη λύρα ασχολούμαι από τα 10 μου χρόνια.

3 λέγεις για Μεσαρά; Τον τόπο που κατάγεστε.

Αναμνήσεις, άνθρωποι, προοπτική. Όταν αναφέρομαι στη Μεσαρά δεν μπορώ να περιοριστώ σε τρεις λέξεις. Η Μεσαρά είναι ο τόπος που μεγάλωσα. Τα καλύτερα παιδικά χρόνια εκεί. Εκεί οι άνθρωποί μου. Οι συνεργάτες, οι συγγενείς μου. Στη Μεσαρά χτυπά πιο δυνατά η καρδιά μου.

Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ;

ΟΦάρα!

 

https://www.cretalive.gr/  05 October, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα