Λύση για τους δασικούς χάρτες και για την Μεσαρά, η… παράταση

mesaralive.gr  19 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Λύση για τους δασικούς χάρτες και για την Μεσαρά, η… παράταση

Δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για τους δασικούς χαρτες και ζητούν παράταση

Δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες για τους δασικούς χαρτες και ζητούν παράταση. Αυτή είναι η μοναδική λύση για τους Δήμους και της Μεσαρας

Χαρακτηριστικά Δήμαρχοι, όπως σημειώνει το ekriti.gr αναφέρουν πως  τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών που έχουν αναλάβει τη διαδικασία, προσπαθούσαν να μπουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου, το οποίο όμως δεν έκανε δεκτή την καταχώρηση των στοιχείων, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτά που αφορούν τους δασικούς χάρτες, όπως είναι για παράδειγμα τα όρια των οικισμών ενός Δήμου.

 Από εκεί και πέρα, υπάρχουν μια σειρά από εμπόδια που καθιστούν τη χρονική παράταση της διαδικασίας επιτακτική. Βασικό πρόβλημα είναι το γεγονός πως το προσωπικό των Δήμων της Κρήτης, σε μεγάλο βαθμό δεν είναι εξειδικευμένο.

Υπάρχει λοιπόν η διάθεση, αλλά δεν υπάρχει η γνώση, η οποία – όπως λένε οι Δήμαρχοι – θα έρθει μέσα από την ενημέρωση των στελεχών τους.

Ενώ, σημειώνεται πως με βάση το νόμο 4412 είναι δύσκολο να δοθούν σε ιδιώτες αυτές οι μελέτες και οι διαδικασίες, αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και  πρέπει να πάνε οι Δήμοι αναγκαστικά στη διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης και ηλεκτρονικής ανάθεσης.

Παράλληλα αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι τα στοιχεία που ζητά προς επικαιροποίηση το Υπουργείο, δεν είναι ψηφιοποιημένα από τους Δήμους. Πρέπει να γίνει η διαδικασία της οριοθέτησης, της καταγραφής των περιοχών από την αρχή για να ψηφιοποιηθούν έπειτα.

Με λίγα λόγια οι Δήμαρχοι ζητούν τη συνεργασία του Υπουργείου για να προλάβουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία με στόχο το καλό των πολιτών, τονίζοντας πως συμφωνούν ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες, αφού θα αποτελέσουν ένα απαραίτητο και χρήσιμο εργαλείο για όλους.

 

mesaralive.gr  19 July, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα