Λόγια σκορπισμένα στον άνεμo: Βρήκαν κλειστή τη βιβλιοθήκη

  04 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ
Λόγια σκορπισμένα στον άνεμo: Βρήκαν κλειστή τη βιβλιοθήκη

Σε αυτόν τον τόπο τον «μαγεμένο» θα έλεγα,  δεν είναι το πρόβλημα ότι δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι τι συμβαίνει γύρω τους, δεν είναι ότι δεν το συνειδητοποιούν, αλλά είναι το πρόβλημα και μάλιστα πολύ σημαντικό ότι από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν….

Ο λόγος για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Φαιστού! Είπα και ελάλησα αλλά τίποτα…. Πληροφορήθηκα πως μαθητές του γυμνασίου Μοιρών θέλησαν, αντί να πάνε να ξοδέψουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε καφετέριες ή αλλού, να πάνε στην Δημοτική βιβλιοθήκη «Μανώλης Μαρκάκης» να δουν τα βιβλία και να διαβάσουν στο χώρο της. Αλλά μάταια… βρίσκουν τις πόρτες σφαλιστές και τα κλειδιά παρμένα και τα πορτοπαράθυρα σφικτά μανταλωμένα!!!!!

Κι εγώ ο φτωχός κάθομαι και σκέφτομαι, γιατί όλα αυτά; Γιατί να γίνονται δωρεές και να ανακαινίζονται κτίρια για να στεγάσουν τη γνώση και δωρεάν να την προσφέρουν στους νέους; Οι ιθύνοντες θα βρουν τον τρόπο και πάντα τον βρίσκουν, να βάζουν φραγή στην πρόσβαση στη γνώση και το φως. Ίσως γιατί τα κακώς κείμενα της περιοχής θέλουν να τα «ρίξουν» στη νεολαία! Στη νεολαία που δεν υπακούει, που δεν διαβάζει, που περιφέρεται από τη μια καφετέρια στην άλλη και γενικά όλα τα του κακού μας καιρού, τα φταίει η νεολαία!!!!

Ω καιροί! Ω ήθη!

Αν έχετε μυαλό, σκεφτείτε για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα!!!

Τάδε έφη

« Ο ΦΑΙΣΤΙΟΣ »

 

  04 February, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα