Lockdown: Αυριο οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης-Νέα δεδομένα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

  11 May, 2021 ΑΡΘΡΑ
Lockdown: Αυριο οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης-Νέα δεδομένα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Άμεσα ξεκινά ο εμβολιασμός μόνιμων κατοίκων των νησιών άνω των 10.000 κατοίκων, την στιγμή που αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τις μετακινήσεις, τα SMS και την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί από τον γενικό γραμματέα Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, ενώ θα είναι και αντικείμενο συζήτησης στην τακτική εβδομαδιαία σύσκεψη του Πρωθυπουργού με την επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Στη σύσκεψη εκτός από τον κ.Θεμιστοκλέους θα συμμετέχουν ακόμα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αλλά και  τοπικοί φορείς των νησιών.

Σημειώνεται ότι έχει προηγηθεί ο εμβολιασμός των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000.

Μάλιστα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους είχε δηλώσει πως «έχουμε τόσα πολλά μικρά νησάκια και επειδή είναι τόσο δύσκολο να προμηθεύονται εμβόλια, αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε ολόκληρους τους πληθυσμούς σε μία φορά, έχοντας ως σκοπό να είναι σε θέση να δεχτούν τουρίστες όταν οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί και είναι πλήρως προστατευμένοι».

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για SMS, ωράριο και απαγόρευση κυκλοφορίας

Από την άλλη πλευρά την Τετάρτη 12 Μάιου θα συνεδριάσει η επιτροπή του Υπουργείου Υγείας με αντικείμενο τα SMS καθώς και τις υπερτοπικές μετακινήσεις, αλλά και θέματα λιανεμπορίου σχετικά με το click away και click inside, όπως επίσης και ο οδικός χάρτης για το άνοιγμα άλλων δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σενάριο που προκρίνεται είναι μέχρι τις 00.30.

Το απόγευμα της Τετάρτης θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά,

 

  11 May, 2021 ΑΡΘΡΑ