Λιγκουίνι Αματριτσιάνα (Amatriciana) με κάππαρη
Το διάσημο πιάτο ζυμαρικών με καταγωγή από το Αματρίτσε της Ιταλίας, σε μία νόστιμη εκδοχή
Υλικά
50 ml έ.π. ελαιόλαδο
250 γρ. καπνιστή πανσέτα (ή μπέικον), ψιλοκομμένη
250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
50 γρ. λευκό κρασί
250 γρ. ντοματάκια κονκασέ (από κονσέρβα)
250 γρ. φρέσκιες ντομάτες, ψιλοκομμένες
5 γρ. φρέσκια καυτερή πιπεριά τσίλι (pepperoncino), ψιλοκομμένη
2 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. κάππαρη για το σερβίρισμα
αλάτι
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πανσέτα για 1΄-2΄. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄-2΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τις ντομάτες, την πιπεριά και τη δάφνη. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 10΄-15΄, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και μόλις είναι έτοιμα με μια τσιμπίδα τα μεταφέρουμε λίγα-λίγα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με την κάππαρη.
Δείτε επίσης
- Ρωσία: Ξεκίνησε μαζική παραγωγή κινητών πυρηνικών καταφυγίων - Φόβοι για επέκταση του πολέμου
- Ι.Ν Αγίας Αικατερίνης: Το πρόγραμμα των εορτασμων
- Κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας
- Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων - Μέχρι 10% η αύξηση στο κόστος
- Δημοτικά σχολεία: Ανησυχία των διευθυντών για τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού