Λεμονόπιτα της Αργυρώς Mπαρμπαρίγου
Για τη λεμονόπιτα
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 πρέζα/ες αλάτι
Για το σερβίρισμα
Λίγη ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι
550 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 ζουμερό λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
Για την κρέμα λεμόνι
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε όλο το ξύσμα και 200 ml από το χυμό τους)
1 ⅓ φλ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
Για τη φύλαξη
2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών
Δείτε επίσης
- «Μαμαδίστικα» γιουβαρλάκια κοκκινιστά
- Εννέα απλοί τρόποι για να κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό μέσα στο χειμώνα
- Κρήτη: Θυελλώδεις άνεμοι αύριο - Αναλυτικά η πρόγνωση - Το κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί
- Ανδρουλάκης: Άνοιγμα σε πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -Τι είπε για την Αθηνά Λινού
- Κίνημα Δημοκρατίας το νέο κόμμα του Στ. Κασσελάκη