Λεμονόπιτα της Αργυρώς Mπαρμπαρίγου

Για τη λεμονόπιτα
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 πρέζα/ες αλάτι
Για το σερβίρισμα
Λίγη ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι
550 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 ζουμερό λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
Για την κρέμα λεμόνι
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε όλο το ξύσμα και 200 ml από το χυμό τους)
1 ⅓ φλ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
Για τη φύλαξη
2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών
Δείτε επίσης
- Τα σημερινά θέματα Πανελλαδικών σε Φυσική, Ιστορία, Οικονομία
- Αγίου Πνεύματος 2025: ποιοι κλάδοι εργάζονται και ποιοι αργούν- τι ισχύει με τις αμοιβές
- ΣτΕ: Σήμερα η πιλοτική δίκη για τον 13-14o μισθό και την άδεια των δημοσίων υπαλλήλων
- Νυχτερινή επίθεση της Ρωσίας με drones και πυραύλους στο Κίεβο
- Μασκ-Τραμπ: πολιτικός «πόλεμος» των δύο πρώην συμμάχων