Λεμονόπιτα της Αργυρώς Mπαρμπαρίγου
Για τη λεμονόπιτα
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 πρέζα/ες αλάτι
Για το σερβίρισμα
Λίγη ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι
550 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 ζουμερό λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
Για την κρέμα λεμόνι
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα (θα χρησιμοποιήσουμε όλο το ξύσμα και 200 ml από το χυμό τους)
1 ⅓ φλ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
Για τη φύλαξη
2 αποστειρωμένα βάζα των 250 ml
2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κομμένα στις διαστάσεις των καπακιών
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Πίτες και τάρτες χριστουγεννιάτικες: 38 αλμυρές συνταγές που θα ζηλέψουν οι καλεσμένοι σας
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων