Λαζάνια με ζαμπόν, σπανάκι και μοτσαρέλα
Υλικά
500 γρ. σπανάκι
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
2 μεγάλα πράσα, πλυμένα και ψιλοκομμένα σε ροδέλες
300 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
300 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
300 γρ. φύλλα λαζάνια φρέσκα ή εμπορίου
3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και το περιχύνουμε με βραστό νερό. Αφήνουμε να στραγγίσει και να κρυώσει καλά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα πράσα και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε σε ήπια φωτιά για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Κρατάμε 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος και μια χούφτα μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τα πράσα. Πιέζουμε το σπανάκι για να βγάλει το περιττό νερό, ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε στο μείγμα του πράσου. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε. Χωρίζουμε το ζαμπόν και την υπόλοιπη μοτσαρέλα σε 3 μέρη.
Για τη συναρμολόγηση: βάζουμε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας σε ένα ταψί 20x30 εκ. Αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα λαζάνια, 1/3 της υπόλοιπης σάλτσας, 1/3 ζαμπόν και 1/3 μοτσαρέλα. Επαναλαμβάνουμε με μια άλλη στρώση ζυμαρικών, το 1/3 της σάλτσας, το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση ζυμαρικών, σάλτσας, ζαμπόν και μοτσαρέλας και τελειώνουμε με μια στρώση ζυμαρικών. Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα από πάνω. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν τα λαζάνια μας
Δείτε επίσης
- Από τον Φουρφουρά μέχρι το Χάρβαρντ, η Κρήτη δείχνει τον δρόμο
- Υδρογονάνθρακες: Ποιοι θα αποφασίσουν αν γίνουν ερευνητικές γεωτρήσεις στην Κρήτη
- Ριγκατόνι με σάλτσα φέτας
- Ο Ολυμπιακός υποψήφιος για το βραβείο της καλύτερης ομάδας στα Globe Soccer Awards!
- 15 τρόποι να ζήσετε περισσότερο και καλύτερα