Λαζάνια με σπανάκι

Υλικά
Για τα λαζάνια με σπανάκι
300 γρ. λαζάνια
1/3 φλ. ελαιόλαδο
4 πράσα
4 φρέσκα κρεμμύδια
1 ξερό κρεμμύδι
1 kg σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
400 γρ. φέτα
2 ώριμες φρέσκες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
1 lt γάλα
10 λιαστές ντομάτες
1/2 ματσ. άνηθο
Διαδικασία
Για τα σάλτσα
Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε φέτες με ένα μαχαίρι και το σπανάκι χοντροκομμένο.
Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, ώσπου να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και το μαραίνουμε για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε το γάλα κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 8-10 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.
Τέλος ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Κρατάμε 1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στο μείγμα που βράζει.
Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, βάζουμε τον άνηθο και προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι.
Για το ψήσιμο
Σε λαδωμένο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση λαζάνια.
Περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος.
Συνεχίζουμε με λαζάνια και το μείγμα μας σε δύο ακόμα στρώσεις.
Τελειώνουμε περιχύνοντας με τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά, ώσπου να κάνει κρούστα.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαζάνια για 10 λεπτά κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σε ένα πιάτο.
Δείτε επίσης
- Εθελοντική αιμοδοσία στο Ασήμι την Κυριακή 26 Οκτωβρίου
- Τσιάρας: Εθνική Επιτροπή για την ευλογιά των αιγοπροβάτων - Θα τιμωρείται ο παράνομος εμβολιασμός
- Φασολάδα με μαυρομάτικα και μάραθο
- Ανδρουλάκης στη δίκη των υποκλοπών:Δεν ήθελαν να εκλεγώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έκαναν ό,τι μπορούσαν
- Ουκρανία: Το σχέδιο που προετοιμάζει με την ΕΕ για τον τερματισμό του πολέμου